Φωτιές στην Ελλάδα: Πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι συλλήψεις για εμπρησμούς


Εμπρησμός: Τα πύρινα μέτωπα δεν λένε να κοπάσουν, την ώρα που κάτοικοι αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πυρκαγιές εμφανίζονται βέβαιοι πως κάποιοι επιχείρησαν να τους κάψουν

Η Ελλάδα φλέγεται εδώ και 15 ημέρες, με τεράστιες πυρκαγιές να έχουν αποτεφρώσει πάνω από 1.000.000 στρέμματα δάσους, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή. Ειδικότερα στη Βόρεια Εύβοια, αντικρίζει πια κανείς εικόνες αποκάλυψης αφού δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος πως το βόρειο τμήμα του νησιού έχει… αφανιστεί από τον χάρτη. Τεράστιες πυρκαγιές ξέσπασαν και στη Βαρυμπόμπη, αλλά και στη Μεσσηνία, την Αρχαία Ολυμπία, την Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη τις προηγούμενες εβδομάδες με τη μάχη ενάντια στην καταστροφική μανία της φωτιάς να συνεχίζεται.

Τα τελευταία μέτωπα που απασχόλησαν ήταν αυτά στη Λαυρεωτική και στα Βίλια, με το δεύτερο να συνεχίζει να καίει και να προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής. Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, τα ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια των πυρκαγιών, διερευνώντας και την πιθανότητα να πρόκειται για εμπρησμούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις πυρκαγιές, ανέφερε πως το θέμα θα διερευνήσει η δικαιοσύνη.

Δεν θα είναι διόλου περίεργο αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί, αφού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι συλλήψεις είτε επίδοξων, είτε αποδεδειγμένα, εμπρηστών το τελευταίο διάστημα. Άλλωστε, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στο Πεδίο του Άρεως υπήρξε προσπάθεια εμπρησμού στη διάρκεια του Αυγούστου.

Τα τελευταία 24ωρα οι έρευνες έχουν ενταθεί καθώς αναζητούνται οι εμπρηστές της Λαυρεωτικής, με τον δήμαρχο της περιοχής να δηλώνει στο Newsbomb.gr βέβαιος για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Μαρκάτι.

Μόλις χθες πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις για εμπρησμό. Στο Χαϊδάρι και την Αθήνα έγιναν οι δυο από αυτές, ενώ η τρίτη έγινε στη Ρόδο.

Αναφορικά με τη φωτιά στα Βίλια, κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση εμφανίζονται βέβαιοι πως πρόκειται για προϊόν εμπρησμού. Ο άνθρωπος που έφτασε πρώτος στη φωτιά, κτηνοτρόφος της περιοχής, εμφανίστηκε απόλυτα σίγουρος πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι και με πρόθεση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, κ. Χρήστου Στάθη. «Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Ότι όλο αυτό, δεν μπορεί να θεωρηθεί αμέλεια. Αυτό είναι εμπρησμός 100%. Πλέον οι ενδείξεις που είχαμε μέχρι σήμερα, σιγά-σιγά γίνονται αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ