Φωτιά: Δύσκολη νύχτα με διάσπαρτες ενεργές εστίες στα Βίλια – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα


Φωτιά στα Βίλια: Δύσκολη ήταν και η χθεσινή νύχτα στα Βίλια με του πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά στην Κερατέα

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα Βίλια και στο όρος Πατέρα, με στόχο οι φλόγες να μείνουν εκτός του οικισμού όπου εκτός από τους πυροσβέστες, Στρατός, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις πυο σημειώνονται να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης θα συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας και τα εναέρια μέσα με την ελπίδα να καταφέρουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά με συνεχείς ρίψεις νερού.

Στο σημείο επιχειρούσαν όλη τη νύχτα διάσπαρτα 370 πυροσβέστες, 130 οχήματα και 9 πεζοπόρα τμήματα. Όπως αναφέρει η πυροσβεστική για την ώρα οι άνεμοι είναι χαμηλής έντασης και οι αναζωπυρώσεις δεν απασχολούν, ωστόσο οι κάτοικοι στους οικισμούς Καραούλι και Θέα παραμένουν ανήσυχοι.

Λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης κάτοικοι των δυο οικισμών απομακρύνθηκαν προληπτικά από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά βρισκεται στα 5 με 6 χλμ. Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ, περίπου 200 άτομα (80 οικογένειες) είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία στο Καραούλι και παρόλο που αρκετοί ήθελαν να μείνουν να βοηθήσουν και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, η αστυνομία τους καλούσε να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Φωτιά στα Βίλια: Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στα σημεία παραμένουν ισχυρές οι δυνάμεις αποτελούμενες από 370 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται και δυνάμεις του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Μετά την ενεργοποίηση του «Σχεδίου Δευκαλίων» ο Ελληνικός Στρατός παρέχει συνδρομή με 40 στελέχη ως πεζοπόρο τμήμα αλλά και με χωματουργικά μηχανήματα.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα

Στην Κερατέα, η φωτιά είναι πλέον οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις μέσα στην περίμετρό της. Για το λόγο αυτό στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ο επικεφαλής των Πολωνών στο Newsbomb.gr

«Έχουμε μια ομάδα 143 πυροσβεστών και 46 οχημάτων. Η κατάσταση εδώ είναι αρκετά περίπλοκη, λόγω των ανέμων, της θερμότητας και της περιοχής. Οι ελληνικές Αρχές μας ζήτησαν να παραμείνουν και φυσικά δεχτήκαμε. Μεταφέραμε τους πυροσβέστες μας από την Εύβοια και τους φέραμε εδώ. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τους Έλληνες πυροσβέστες στην προσπάθεια που κάνουν σε αυτό το μέτωπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των Πολωνών πυροσβεστών στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ