Με καθρέφτες, ο Aaron Nachtailer αναστρέφει μνημεία της Ραβέννας


Μια σειρά έργων με καθρέφτες του σύγχρονου καλλιτέχνη Aaron Nachtailer παρουσιάζονται δίπλα στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στην πόλη της Ραβέννας.

Το πρότζεκτ «Mi Inferno/Tu Paradiso – Mirággio (Η Κόλαση μου/Ο Παράδεισός σου – Αντικατοπτρισμός» υλοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο 700 χρόνων από τον θάνατο του Ντάντε Αλιγκέρι, του δημιουργού της «Θείας Κωμωδίας» και φιλοξενείται στην πόλη όπου έζησε και πέθανε.

Στόχος των site-specific έργων τέχνης είναι να διατηρηθεί αρμονία με τη φύση· η φύση στο κέντρο του σύμπαντος, σε αναζήτηση μιας νέας τελετουργικής ποιότητας. «Το “Mirággio” είναι ένα ποιητικό και ευρηματικό έργο, μια μετάφραση, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της σύγχρονης τέχνης, του οράματος του Ντάντε: του ταξιδιού του στα έγκατα της Γης προς το νότιο ημισφαίριο ανεστραμμένο, έναν κόσμο ο οποίος αναπαρίσταται ανάποδα» εξηγούν οι οργανωτές.

Το πρότζεκτ που επιμελήθηκε η Silvia Bettoli προωθεί το Maison Random, ιδιωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γαλλία και είναι αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη.

Διοργανώνει εκθέσεις στο Palazzo Baronio-Pallavicini στη Ραβέννα – προσφάτως εγκαινιάστηκε εκεί η έκθεση «Il Tempio del Maestro», τα γυμνά του φημισμένου φωτογράφου μόδας Paolo Roversi, ο οποίος γεννήθηκε στη Ραβένα – κτηρίου του 18ου αιώνα. Το palazzo, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κτήρια της ιταλικής πόλης, υπήρξε κατοικία της οικογένειας Baronio, στη συνέχεια και για πάνω από έναν αιώνα ήταν το αρχηγείο του Circolo Cittadino και σήμερα είναι χώρος εκθέσεων.

Σταθμούς του ταξιδιού του Aaron Nachtailer στη Ραβέννα ανάποδα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν στον λογαριασμό του στο Instagram (https://www.instagram.com/aaronnachtailer/ ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ