Ταλιμπάν Καναδάς: Στέλνει ειδικές δυνάμεις για να κλείσει την πρεσβεία του Αφγανιστάν

Ταλιμπάν Καναδάς: Ο Καναδάς στέλνει ειδικές δυνάμεις για να κλείσει την πρεσβεία του Αφγανιστάν. Το αφγανικό προσωπικό ασφαλείας φυλάσσεται στον δρόμο εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Αφγανών και των Ταλιμπάν στην Κανταχάρ. –Καναδικές ειδικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο Αφγανιστάν όπου το προσωπικό της πρεσβείας του Καναδά στην Καμπούλ θα απομακρυνθεί πριν κλείσει, δήλωσε πηγή εξοικειωμένη με το σχέδιο στο Associated Press. Σύμφωνα με το CTV News Canada, ένας αξιωματούχος που δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να μιλήσει δημόσια για το θέμα και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δεν είπε πόσες ειδικές δυνάμεις θα αποσταλούν.

Πηγές λένε ότι η πρεσβεία βρίσκεται στη διαδικασία καταστροφής ευαίσθητων εγγράφων και οριστικοποίησης μιας διαδικασίας εκκένωσης, αναφέρει η Global News.

Η Global News έμαθε επίσης ότι ένας αριθμός Αφγανών που εργάστηκαν για τον Καναδά, μαζί με τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε ένα καναδικό συγκρότημα ελπίζοντας να σωθούν μαζί με Καναδούς πολίτες.

Η καναδική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για την τύχη τους, αλλά πολλές πηγές δήλωσαν στο Global News ότι φοβούνται ότι οι οικογένειες θα εκτελεστούν από τους Ταλιμπάν.

Το Global News ανέφερε από πηγές ότι οι καναδικές μονάδες ειδικών επιχειρήσεων που βοηθούν στην εκκένωση της πρεσβείας περιλαμβάνουν το Καναδικό Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων (CSOR) και το Joint Task Force 2 (JTF2), το τελευταίο από τα οποία ειδικεύεται ως ελίτ μονάδα τρομοκρατών και ομήρων. Ο Αφγανός ηγέτης πετά στην πολιορκημένη βόρεια πόλη καθώς οι Ταλιμπάν επεκτείνουν τα κέρδη τους Η ταχεία κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν έχει εκτοπίσει χιλιάδες άτομα.

Η εκπληκτική ταχύτητα της κατάληψης των Ταλιμπάν.

Μόλις λίγες εβδομάδες για να αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν, μετά από έναν πόλεμο που διήρκεσε 20 χρόνια, η κυβέρνηση Μπάιντεν σπεύδει τώρα 3.000 νέους στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για να βοηθήσει μερική εκκένωση της αμερικανικής πρεσβείας. Σύμφωνα με το BBC.

Και οι Δανοί νομοθέτες συμφώνησαν να απομακρύνουν 45 Αφγανούς πολίτες που εργάζονταν για την κυβέρνηση της Δανίας στο Αφγανιστάν και να τους προσφέρουν διαμονή στην ευρωπαϊκή χώρα για δύο χρόνια.

Όλα αυτά αναδεικνύουν την ταχύτητα της κατάληψης μεγάλου μέρους της χώρας από τους Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψής τους την Πέμπτη της Κανταχάρ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης και της γενέτειρας του κινήματος των Ταλιμπάν.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here