Κρήτη: «Νόμιζα πως μαχαίρωσε τον αδερφό μου» – Τι ισχυρίστηκε ο πιστολέρο των Γουβών


Κρήτη: Ένα μήνα μετά το αιματηρό επεισόδιο σε ταβέρνα των Πάνω Γουβών, η έρευνα για το τι συνέβη, συνεχίζεται.

Έχει συμπληρωθεί μήνας από το αιματηρό περιστατικό, έξω από ταβέρνα, στις Πάνω Γούβες. Ο 37χρονος κτηνοτρόφος παραμένει νοσηλευόμενος και έχει υποβληθεί σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις.

Με βάση το κατηγορητήριο, δέχθηκε τους πυροβολισμούς από πολύ μικρή απόσταση, κάτω του 1,5 μέτρου, και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, αριστερά στο θώρακα και στο ιερό οστό. Στο ίδιο επεισόδιο είχε τραυματιστεί και η σύζυγος του στο χέρι, ενώ μπροστά ήταν τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Η τετραμελής οικογένεια καθόταν σε ένα εξωτερικό τραπεζάκι της ταβέρνας μαζί με έναν φίλο τους και το κοριτσάκι του, όταν κατέφθασε η πλευρά των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και να ακολουθήσουν τα πυρά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη δικαιοσύνη, πέντε είναι συνολικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δύο αδέρφια, 29 και 27 ετών, ένας 32χρονος από κοντινό χωριό των Γουβών και δύο ακόμα νεαροί από άλλες περιοχές.

Ο 29χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος πυροβόλησε τον 37χρονο, έχει οδηγηθεί στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος, ενώ στη φυλακή οδηγήθηκε και ο 32χρονος, αν και ισχυρίζεται ότι δεν ήταν καν στον τόπο του συμβάντος. Ακόμα ο 27χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στη διάρκεια της πάλης και είχε χρειαστεί να υποβληθεί σε διπλή επέμβαση.

Ο 29χρονος ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε από μέρους τους τίποτα το σχεδιασμένο για την επίθεση στο ζευγάρι. Δεν ήξεραν καν, υποστηρίζει, ότι ο 37χρονος καθόταν στην συγκεκριμένη ταβέρνα, ούτε αναγνώρισε ποιος είναι. Είχαν πάει από νωρίς να ανάψουν ένα κερί στον Άγιο Κήρυκο, μετά πήγαν σε ταβέρνα της ευρύτερης περιοχής και κατέληξαν στις Άνω Γούβες για το γλέντι. Όσο έψαχναν να παρκάρουν, ο 27χρονος αδερφός του σταμάτησε μπροστά στην ταβέρνα για να ρωτήσει για τραπέζι. Ξαφνικά είδε τη φασαρία, χωρίς να ξέρει τι και πώς.

Ισχυρίζεται, όπως αναφέρεται στην «Πατρίς», ότι πυροβόλησε επειδή άκουσε τον αδερφό του να κραυγάζει όσο ήταν στο έδαφος και πίστευε ότι είχε δεχθεί μαχαιριά. «εγώ θόλωσα, κινήθηκα μπροστά από το αυτοκίνητο του αδερφού μου, σε απόσταση δύο μέτρων από τους άνδρες που εμπλέκονταν στο οδόστρωμα, και πυροβόλησα μία ή δύο φορές, δεν θυμάμαι. Είδα τον αδερφό μου να παλεύει και προσπάθησε να σηκωθεί και μετά ξαναέπεσε. Εγώ πυροβόλησα χωρίς ωστόσο να έχει σηκωθεί ο αδελφός μου».

Ως προς τη μεταξύ τους κτηματική διαφορά, ο 29χρονος υποστηρίζει στην απολογία του ότι ο 37χρονος είχε δηλώσει στο κτηματολόγιο ως δικά του ακίνητα της δικής του οικογένειας.

Πηγή: Cretalive.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ