ΚΙΝΑΛ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών: «Η κυβέρνηση να διδαχθεί επιτέλους από τα λάθη της»


Το ΚΙΝΑΛ καλεί την «κυβέρνηση να διδαχθεί από τα λάθη της» στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Να διδαχθεί από τα λάθη της, καλεί την κυβέρνηση το Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου. Και την πρόσθετη επισήμανση, ότι οι προτάσεις του Κινήματος για την Πολιτική Προστασία και την κλιματική κρίση είναι πάνω στο τραπέζι.

Ξεκινώντας από τη διαπίστωση ότι «μέσα σε 3 ημέρες, 85.000, ακόμη, στρέμματα δάσους καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική» και συνολικά «σχεδόν 1,5 εκατομμύριο στρέμματα δάσους στη χώρα, σε λίγες εβδομάδες», το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει, όπως υποστηρίζει, την «απουσία σχεδίου πρόληψης», την «έλλειψη κάθε προετοιμασίας για την προστασία των δασών μας», και οι οποίες «οδήγησαν σε ζοφερές καταστάσεις για τη ζωή των πολιτών».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής, «η κλιματική κρίση είναι δεδομένη, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Απαιτεί σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας, που δεν υπήρξε. Είχαμε προειδοποιήσει άλλωστε…».

Και στο πολιτικό «δια ταύτα», «η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να διδαχθεί από τα λάθη της. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πολιτική προστασία και την κλιματική κρίση είναι στο τραπέζι…».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ