Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στον νότιο Ειρηνικό – Προειδοποίηση για τσουνάμι στο αρχιπέλαγος Βανουάτου


Συναγερμός στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στον νότιο Ειρηνικό από το σεισμό 6,9 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώιηκε κοντά στην ακτή του Πορτ – Όλρι στο Βανουάτου.

Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), σημειώθηκε σε βάθος 91 χιλιομέτρων και περίπου 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πορτ – Ολρί.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters μετά τον ισχυρό σεισμό, εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το Βανουάτου είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000 χλμ. δυτικά των νησιών Φίτζι. Από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα. Δύο από τα νησιά, τα Μάθιου και Χάντερ, διεκδικούνται και από τη Νέα Καληδονία.

Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Από το 1906, οι τότε Νέες Εβρίδες τελούσαν υπό κοινή αγγλογαλλική διοίκηση ως το 1980, οπότε το Βανουάτου απέκτησε την ανεξαρτησία του. Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 272.459 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016, εκ των οποίων το 94% είναι Μελανήσιοι. Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα νησιά του Βανουάτου κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ