Θάλασσα: Οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο νερό αναφέρουν λιγότερες προκλήσεις ψυχικής υγείας [vid]


Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι που ζουν κοντά σε υδάτινο σώμα αντιμετωπίζουν λιγότερες ψυχικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης.

Κι αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Στο διαδίκτυο τα ηχητικά βίντεο με τους ήχους των κυμμάτων έχουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια views.

Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του ωκεανού και της ψυχικής υγείας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε τρία από τα οφέλη της θάλασσας στην ψυχική υγεία. Τα οφέλη που αποκομίζετε όταν περνάτε χρόνο δίπλα στο θαλασσινό νερό.

Τα οφέλη της παραμονής μας σε μπλε χώρους, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας

  • Λιγότερο άγχος

Οι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι η παραμονή σε μπλε χώρους επηρεάζει θετικά τον τρόπο που αισθάνεστε. Όταν είστε στη θάλασσα και αισθάνεστε την ανησυχία να πλησιάζει, πάρτε λίγο χρόνο για 3 βαθιές ανάσες.

Επιπλέον, οι ήχοι των κυμάτων φαίνεται πως έχουν χαλαρωτική δράση για πολλούς ανθρώπους. Επομένως, την επόμενη φορά που θα πάτε στην παραλία, φροντίστε να αφιερώσετε λίγα λεπτά σε ησυχία προκειμένου να αισθανθείτε και να συνδεθείτε με τις φυσικές δυνάμεις γύρω σας.

  • Περισσότερη ενέργεια και καλύτερος ύπνος

Τα κύματα του ωκεανού παράγουν αρνητικά ιόντα ή άτομα με καθαρό αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο. Αυτά τα αρνητικά ιόντα αυξάνουν τη ροή οξυγόνου στον εγκέφαλό σας, βοηθώντας σας να αισθανθείτε πιο συγκεντρωμένοι και ενεργοποιημένοι.

Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, η παραμονή δίπλα στη θάλασσα βοηθά τους ανθρώπους να κοιμηθούν. Και μια καλή νυχτερινή ανάπαυση σας βοηθά να είστε δραστήριοι την επόμενη μέρα.

  • Περισσότερη γείωση και καλύτερο ανοσοποιητικό

Περνάμε πολύ χρόνο φορώντας παπούτσια. Αλλά στην παραλία έχουμε μια ευκαιρία να είμαστε ξυπόλυτοι. Και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να γειωθούμε, δηλαδή να επανασυνδεθούμε ηλεκτρικά με τη γη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το άγγιγμα της γης μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των φυσικών αμυντικών συστημάτων του οργανισμού, την ανακούφιση ορισμένων τύπων πόνου και φλεγμονής και τη μείωση του στρες, της κόπωσης και της κατάθλιψης.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ