Κορωνοϊός εμβόλια: Παρουσίαση παρενεργειών ανά τον κόσμο

Τα αποτελέσματα ελπίζουμε να παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για το τι σχετικά συμβαίνει με τα εμβόλια των διαφόρων εταιριών όταν διενεργούνται σε υγιείς εγκυμονούσες γυναίκες.

Janssen (Johnson & Johnson)

  • Το εμβόλιο Janssen μπορεί  να προκαλέσει συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.
  • Το έγγραφο πληροφοριών προϊόντος του εμβολίου παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Oxford-AstraZeneca and Serum Institute of India

  • Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) και η Δανική Αρχή Υγείας παρατήρησαν πρόσφατα ότι το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca παρακολουθήθηκε από περιστατικά θρόμβων αίματος.

Επιπλοκές σε ποσοστό πληθυσμού

  • Από τα 5 εκατομμύρια άτομα που έλαβαν αυτό το εμβόλιο, έχουν αναφερθεί 30 περιπτώσεις θρόμβων αίματος. Μια περίπτωση στη Δανία ακολουθήθηκε από θάνατο.

Συμπέρασμα για το εμβόλιο astrazeneca

Στις 18 Μαρτίου 2021, ο EMA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca είναι ασφαλές και δεν αυξάνει τον συνολικό κίνδυνο θρόμβων αίματος. Επισήμαναν ότι το ποσοστό εμφάνισης θρόμβων αίματος σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί είναι χαμηλότερο από αυτό του γενικού πληθυσμού.

Ο EMA αναγνώρισε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις θρομβοπενίας, ένα ζήτημα που υποστηρίζει το σχηματισμό θρόμβων αίματος, μετά τον εμβολιασμό. Τώρα το ενσωματώνουν στις πληροφορίες για τα προϊόντα εμβολίων. Ωστόσο, επισημαίνουν την έλλειψη αιτιολογικών αποδείξεων και τονίζουν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων.

Ποιες χώρες διέκοψαν το εμβόλιο της astrazeneca

  • Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δανίας, της Νορβηγίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, διέκοψαν τη διανομή αυτού του εμβολίου ως προληπτική απάντηση στις αρχικές αναφορές θρόμβων αίματος. Πολλές από αυτές τις χώρες σκοπεύουν να ξαναρχίσουν τη χρήση αυτού του εμβολίου και υπάρχουν ανησυχίες ότι το γεγονός αυτό επιβράδυνε το χρονοδιάγραμμα της διανομής εμβολίων σε όλη την Ευρώπη.

FBRI

  • Το EpiVacCorona είναι το δεύτερο εγκεκριμένο εμβόλιο COVID-19 της Ρωσίας και διεξάγονται δοκιμές για τον προσδιορισμό της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητάς του.

Η Tatyana Golikova, αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, σημειώνει : «Σε αντίθεση με το πρώτο ρωσικό εμβόλιο, το Sputnik V, το οποίο είναι ένα εμβόλιο το οποίο παράγεται με βάση τον αδενοϊό, το νέο εμβόλιο αποτελείται από τεχνητά συντεθειμένα μικρά κομμάτια ιικών πρωτεϊνών ,  τα λεγόμενα πεπτίδια, μέσω των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και άρα είναι σε θέση να εξουδετερώνει τον ιό.

Ακολουθεί βίντεο ενημέρωσης για τα εμβόλια

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here