Διαγνωστικό τέστ κορωνοϊός : Εγκρίθηκε το επίσημο

Ο οργανισμός FDA, εγκρίνει το πρώτο επίσημο τεστ διάγνωσης του Κορωνοιού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες και να διατίθεται σε αυτούς γενικά και όχι μόνο όταν οι καταστάσεις το απαιτούν.

 

Ειδικότερα, το μοριακό τεστ που διενεργείται στα διαφορά ιατρικά αλλά και νοσοκομειακά κέντρα αναβαθμίστηκε και πήρε έγκριση από τον επίσημο οργανισμό να διατίθετο προς όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Επίσημη έγκριση μοριακού τεστ

  • Η νέα του μορφή, είναι πολύ καλύτερη και πριν δοθεί στην αγορά εγκρίθηκε από τον οργανισμό (FDA), όπου φρόντισε να επιβεβαιώσει τα χαρακτηριστικά και την λειτουργία του.

Πως εγκρίθηκε

  • Για να πάρει την έγκριση, χρειάστηκε να περάσει από μελέτη. Η μελέτη διεξάχθηκε ανάμεσα σε 500 άτομα με τον ιό αλλά και άλλους ιούς και αποδείχτηκε ότι είναι έγκυρο και ότι είναι ικανό να ταυτοποιεί αν το άτομο έχει προσβληθεί από τον κορωνοιό η κάποια άλλη ασθένεια.

Τι ανιχνεύει

  • Είναι δηλαδή ειδικό να ανιχνεύει όλους του φαρυγγικούς ιούς που υπάρχουν πέρνοντας επίχρισμά από τον φάρυγγα και να αξιολογεί τους παθογόνους μικροοργανισμούς προκειμένου να καταλάβει αν το άτομο πάσχει από τον κορωνοιό η οποιαδήποτε άλλη ασθένεια του πάνου και κάτω αναπνευστικού.

Προσοχή επίσημου οργανισμού προς πολίτες

  • ο οργανισμός (FDA),αλλά και ολόκληρος ο ιατρικός σύλλογος επιστεί την προσοχή στον κόσμο λέγοντας του ότι το συγκεκριμένο τέστ είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπου που να μπορεί να ανιχνεύει αποκλειστικά και μόνο παθογόνους οργανισμούς που σχετίζονται με το αναπνευστικό και γι αυτόν τον λόγο πρέπει οι πολίτες να το χρησιμοποιήσουν, μόνο όταν έχουν συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με το αναπνευστικό τους (π.χ. βήχας, συνάχι, πονόλαιμος κ.τ.λ.).
  • Ακόμα τονίζει ότι αυτά τα τεστ δεν πρέπει να λαμβάνονται εξολοκλήρου υπόψιν, ειδικά όταν βρίσκεστε στην αρχή των συμπτωμάτων και γι αυτό καλό θα ήταν μαζί με το τεστ να μιλήσετε η να επισκεφτείτε και έναν γιατρό προκειμένου να αξιολογήση και την κατάσταση αλλά και την θεραπεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του οργανισμού (FDA).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here