Νίκος Χαρδαλιάς: Συνάντηση με τον πρέσβη της δημοκρατικής Κορέας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον πρέσβη της Βόρεας Κορέας Soosuk Lim.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως ο Νίκος Χαρδαλιάς τον κορεάτη πρέσβη, λόγω της δωρεάς που πραγματοποίησε σε όλους τους κατοίκους της Ελασσόνας μετά το πλήγμα που υπέστησαν με τον σεισμό.

Τι δωρεά έκαναν

  • Η δωρεά αφορά σε 5.000 μάσκες που ανήκαν στο κορεάτικο κράτος, και εννοείτε ότι ο κύριος Χαρδαλιάς τον ευχαρίστησε με θέρμη. Επίσης στην συνάντηση επισημάνθηκαν οι άριστες σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα σε βόρεια Κορέα και Έλλάδα όλα τα χρόνια αλλά και το γεγονός ότι και οι δύο χώρες κράτησαν απέναντι στην πανδημία την ίδια αποφασιστική δράση με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν την απειλή με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους.

Τι άλλο ειπώθηκε

  • Ακόμα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο γεγονός της συμπλήρωσης 60 ολόκληρων ετών , από τότε που επισυνάφτηκαν για πρώτη φορά διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Έλλαδα και την βόρεια δημοκρατική Κορέα και όπου αυτές οι σχέσεις εδραιώθηκαν ακόμα περισσότερο αφού με την φιλία αλλά και την συνεργασία αυτών των δύο χωρών τόσο σε θέματα έκτακτης ανάγκης , όσο και σε όλα τα υπόλοιπα που προκύπτουν καθημερινά.

Από την πλευρά του ο κορεάτης πρέσβης αναφέρθηκε τόσο στον θαυμασμό των κινήσεων του ελληνικού κράτους και ιδιαίτερα της ελληνικής προστασίας απέναντι στην διαχείριση της πανδημίας, όσο και στο γεγονός ότι ευχαρίστησε δημόσια τις ελληνικές αρχές για την άψογη συνεργασία τους.

Πως έκλεισε η συζήτηση

  • Τέλος και ο έλληνας πρωθυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο πρέσβης της δημοκρατικής Κορέας, έκλεισαν την κουβέντα τους με την υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούν στο Εγγύς μέλλον και ότι σε αυτή την επόμενη συνάντηση θα φροντίσουν να μιλήσουν για τους τρόπους [που θα επιτύχει μία διεύρευνηση της συνεργασίας αυτών των δύο χωρών.

Ακολουθεί βίντεο για την ίδρυση της δημοκρατίας της Κορέας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here