25η Μαρτίου – Ρώσος Πρωθυπουργός: «Συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα»

25η Μαρτίου: Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την άφιξή του στη χώρα μας, στο πλαίσιο συμμετοχής του στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

«Οι σχέσεις των δυο χωρών έρχονται από πολύ μακριά και μπορούν να πάνε και πολύ μακριά. Στη Ρωσία μεγαλούργησε ο ευεργέτης μας, Ιωάννης Βαρβάκης και από εκεί ξεκίνησε ο πρώτος κυβερνήτης μας, Ιωάννης Καποδίστριας. Δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράτους για το Κυπριακό και τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο. Κοινή μας προτεραιότητα η αντιμετώπιση της πανδημίας, εξετάσαμε τρόπους να θέσουμε σε κίνηση τις ροές Ρώσων επισκεπτών στη χώρα μας», είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν από την πλευρά του τόνισε: «Κοινή γιορτή για Ρωσία και Ελλάδα η ελληνική Επανάσταση. Υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο σε άλλες στιγμές στην ιστορία. Δεν ξεχνάμε πως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστρια».

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέφερε, «οι ελληνικές Αρχές ανοίγουν σταδιακά τα σύνορα, αυτό πρέπει να γίνει με ασφάλεια. Υπάρχουν αναξιοποίητες επιχειρηματικές προοπτικές λόγω κορονοϊού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here