Επενδυτικά fund για Bitcoin από τις JP Morgan και Wells Fargo

Στα 45.638 διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin, σημειώνοντας κέρδη σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η άνοδος σχετίζεται με την ανακοίνωση πως δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, η Wells Fargo και η JP Morgan, κατέθεσαν αίτημα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για ίδρυση επενδυτικού fund για ιδιωτικές επενδύσεις σε Bitcoin. Η Wells Fargo θα συμπράξει με τις εταιρείες NYDIG και FS Investments για τη δημιουργία του fund και η JP Morgan με την NYDIG.

Κάποιοι επενδυτές βλέπουν το Bitcoin ως ψηφιακό χρυσό και ως μέσο αντιστάθμισης κινδύνου έναντι του πληθωρισμού, αναμένοντας ανατίμηση του νομίσματος με τον καιρό.

Το Bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών κοντά στα 65.000 δολάρια στα μέσα Απριλίου, καθώς η ευφορία της αγοράς κορυφώθηκε και το αμερικανικό ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Coinbase κυκλοφόρησε στο χρηματιστήριο μέσω άμεσης εισαγωγής μετοχών.

Αλλά η τιμή του έπεσε τους επόμενους μήνες, καθώς η Κίνα κινήθηκε ενάντια στα ορυχεία κρυπτονομισμάτων και τα χρηματιστήρια και οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο κινήθηκαν για να αυξήσουν τους περιορισμούς στην κίνηση κρυπτονομισμάτων, αποκλείοντας ο ένας μετά τον άλλο τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων των 120 δισ. δολαρίων το μήνα, μια μορφή ακραίου νομισματικού μοχλού ανάκαμψης, που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της επενδυτικής αφήγησης ότι το Βitcoin θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικός αντισταθμιστικός παράγοντας κατά του πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος.

Αυτό οδήγησε τους μικρούς επενδυτές να ξεφορτωθούν γρήγορα τα κρυπτονομίσματά τους και τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές να είναι απρόθυμοι να εισέλθουν στην αγορά, εφόσον η τιμή ήταν ακόμα υψηλή.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here