Συμμετοχή Δένδια στην τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου στην Ιερουσαλήμ

Η τριμερής συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Δένδιας, θα εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στην τριμερή Συνάντηση Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει καταρχάς διμερή συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει με τους ομολόγους του Yair Lapid και Νίκο Χριστοδουλίδη, στην Τριμερή Σύνοδο των ΥΠΕΞ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών περί ώρας 15:20-15:30. Στη συνέχεια ο Υπουργός θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση με Κύπριο ομόλογό του και με την Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Karin Elharar.

Αμέσως μετά θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Naftali Bennet.Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz.

Η τριμερής συνάντηση θα εστιάσει στις περιφερειακές εξελίξεις και σε επιμέρους τομείς συνεργασίας, όπως η καταπολέμηση πυρκαγιών, η πανδημία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στις διμερείς συναντήσεις αναμένεται να εξετασθεί η στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ σε όλους τους τομείς, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here