Πρόσωπο Ενυδάτωση: Ενυδατικά υλικά από τη φύση που βρίσκονται στην κουζίνα μας


Πρόσωπο Ενυδάτωση: Όταν κοιτάξετε τις ετικέτες των συστατικών σε κάποια από τα αγαπημένα σας καλλυντικά προϊόντα, πιθανότατα να αναγνωρίσετε πολλά υλικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας. Πολλές από αυτές τις ουσίες που χρησιμοποιείτε για να θρέψετε το σώμα σας, μπορούν να εφαρμοστούν τοπικά από μόνες τους. Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά, λοιπόν, τα φυσικά υλικά σας για να φτιάξετε τη δική σας νυχτερινή μάσκα ή το ενυδατικό έλαιό σας• πηγαίνετε στην κουζίνα σας.

Μέλι

Το μέλι είναι ένα από τα πιο πολυχρηστικά υλικά στην κουζίνα σας. Σε σχέση με την φροντίδα της επιδερμίδας, η έρευνα έχει αποδείξει ότι το ωμό, βιολογικό μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθά στην επούλωση πληγών. Επίσης είναι αντιφλεγμονώδες. Εφαρμόστε σε νωπό δέρμα και αφαιρέστε με μια ζεστή πετσέτα.

Έλαιο καρύδας

Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται σε μάσκες μαλλιών και σε έλαια για χρήση στην αγιουρβέδα. Το έλαιο αυτό είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, που σημαίνει ότι μας προσφέρει αντιβακτηριακές ιδιότητες, τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνει τα επίπεδα υγρασίας στην επιδερμίδα. Όσοι το δοκιμάζουν, αναφέρουν ότι απορροφάται εύκολα. Ωστόσο, σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες, μπλοκάροντας τους πόρους της επιδερμίδας. Εσείς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως body scrub, ανακατεύοντάς το με θαλασσινό αλάτι.

Ελαιόλαδο

Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συχνά χρησιμοποιείται σε αντιγηραντικές κρέμες. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, αυτό βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες στην επιδερμίδα και στα μαλλιά. Η βιταμίνη Ε επίσης λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες για την επιδερμίδα που έχει ταλαιπωρηθεί από τις ελεύθερες ρίζες. Όμως, έχει παρατηρηθεί ότι έχει παρενέργειες σε περιπτώσεις εκζέματος, οπότε θα πρέπει να αποφεύγεται. Χρησιμοποιήστε το ως ντεμακιγιάζ, αφού καταφέρνει να αφαιρέσει ακόμα και το πιο επίμονο makeup.

Βούτυρο καριτέ

Πλούσιο σε τριγλυκερίδια, το βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά ενυδατικό. Το εκχύλισμά του έχει αποδειχθεί αντιφλεγμονώδες. Έχει πυκνή υφή, οπότε αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά, προτείνουμε να εφαρμόζεται για εντατική φροντίδα των χεριών ή για τα πόδια σας μετά το ξύρισμα.

Αλόη

Είναι η κλασική επιλογή για περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος. Υψηλή περιεκτικότητα σε Α, C, E και Β12, που μειώνει την βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Η εφαρμογή του είναι άμεση και εύκολη, ακόμα και σε ένα φρέσκο έγκαυμα.

Βρώμη

Η βρώμη και το εκχύλισμά της είναι ένα αγαπημένο συστατικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα, καθώς την κατευνάζει και καταπραΰνει. Αυτό οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις και αντισταμινικές ιδιότητές της. Μπορείτε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, προσθέτοντας ένα μικρό ποσό εκχύλισμα βρώμης.

Αγγούρι

Αν και δεν υπάρχουν πολλές έρευνες πάνω στα οφέλη του αγγουριού, ένα είναι βέβαιο: η καταπραϋντική του ιδιότητα, που συνοδεύεται από βαθιά ενυδάτωση. Χρησιμοποιείται φυσικά για μείωση των πρησμένων ματιών λόγω κούρασης και μπορεί να επιτευχθεί με άμεση εφαρμογή.

Ροδόνερο

Χρησιμοποιείται συχνά σε ενυδατικά toner και σε mist φρεσκάδας και δροσιάς. Αν έχετε στο σπίτι σας ροδόνερο ή γνωρίζετε πώς να φτιάξετε, πολύ απλά εφαρμόστε το στο δέρμα, αλλά να γνωρίζετε πως τα οφέλη του φρέσκου ροδόνερου διαρκούν για ένα μήνα• μετά, μπορείτε να φτιάξετε καινούριο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ