Γκίκας Μαγιορκίνης: Ανήρτησε αξονικές τομογραφίες που δεικνύουν την έκταση της βλάβης που προκαλεί στους πνεύμονες η Covid


Κώδωνα κινδύνου για τους ανεμβολίαστους έκρουσε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης μέσα από μια ανάρτηση φωτογραφιών από αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων επεσήμανε την έκταση των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες ο κορωνοϊός, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το πράψουν.

Ειδικότερα, ο κ. Μαγιορκίνης ανήρτησε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων ατόμων κάτω των 18 ετών με που νόσησαν από Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), διευκρινίζοντας ότι κανένας εκ των ασθενών δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

«Μία εικόνα χίλιες λέξεις» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ “εντυπωσιακές” βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» λέει ο επιδημιολόγος και προσθέτει:

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!».

Δείτε την ανάρτηση του επιδημιολόγου Γκίκα Μαγιορκίνη στο Facebook:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ