Αλόη βέρα: Έχει αντιγηραντικές δράσεις και βοηθά στην επούλωση των πληγών [vid]


Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται από αιώνες ως ένα φαρμακευτικό φυτό. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που βοηθού στη βελτίωση της πέψης, ενώ υποστηρίζεται ότι ενισχύει την ανοσία. Η αλόη βέρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τοπικά, δηλαδή το τζελ της μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει το δέρμα, ειδικά το πρόσωπο, αλλά και τα μαλλιά. Εδώ θα δούμε μερικά από τα ευεργετικά της οφέλη για το δέρμα.

Τα οφέλη της αλόης βέρα στο δέρμα

  • Βοηθά στην ανακούφιση από τα ηλιακά εγκαύματα

Το τζελ αλόης έχει δροσιστικές ιδιότητες και είναι αντιφλεγμονώδες. Ως εκ τούτου, είναι μια από τις πιο φυσικές θεραπείες για ηλιακά εγκαύματα. Η εφαρμογή του βοηθά, δημιουργώντας ένα προστατευτικό στρώμα για το δέρμα και διατηρώντας επίσης την υγρασία του. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα που ενισχύουν τη διαδικασία επούλωσης.

  • Βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος

Δεν έχει λιπαρή υφή και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία μετά το ξύρισμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το τζελ αλόης ενυδατώνει το φρεσκοξυρισμένο δέρμα και βοηθά στην επούλωση τυχόν τραυματισμών από το ξύρισμα. Βοηθά επίσης στη θεραπεία του ξηρού δέρματος.

  • Ενισχύει την επούλωση πληγών

Είναι πλέον γνωστό ότι η αλόη βέρα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για εγκαύματα, κοψίματα και άλλους τραυματισμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή ενισχύει την επούλωση των πληγών, δηλαδή μειώνει το χρόνο επούλωσης που χρειάζεται το δέρμα. Βοηθά επίσης στην επιτάχυνση της αναπαραγωγής των νέων κυττάρων του δέρματος.

  • Επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος

Το τζελ αλόης βέρα έχει βιταμίνη C και Ε και βήτα-καροτίνη σε αφθονία. Επομένως, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Περιέχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι αντιφλεγμονώδες. Βοηθά εποπλέον στην εξάλειψη των κηλίδων του δέρματος και στη μείωση των γραμμών που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου στο σώμα, ενισχύοντας επιπλέον την ελαστικότητα του δέρματος.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο με τα οφέλη της αλόης βέρα στο δέρμα:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ