Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα AstraZeneca αποτρέπει την COVID-19 να εμφανιστεί, λέει η εταιρεία

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 έως και 77%. Η AstraZeneca δημοσίευσε δεδομένα Φάσης 3 που δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για μια συνδυασμένη θεραπεία αντισωμάτων που αποτρέπει την COVID-19, ανοίγοντας πιθανώς την πόρτα σε μια εναλλακτική επιλογή για άτομα που ενδέχεται να μην βλέπουν τα πλήρη προστατευτικά οφέλη από τα τρέχοντα εγκεκριμένα εμβόλια.

Η δοκιμαστική προληπτική προφύλαξη πριν από την έκθεση στον κορωνοϊό έδειξε ότι το AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 έως και 77% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

Ο συνδυασμός δύο αντισωμάτων μακράς δράσης είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο που τροποποιήθηκε για να παρέχει δυνητικά μακροχρόνια προστασία με αποδεδειγμένη επιτυχία κλινικών δοκιμών.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από το 75% των συμμετεχόντων στη δοκιμή είχαν συννοσηρότητες, συμπεριλαμβανομένων μερικών που σχετίζονται με μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η δοκιμή, η οποία περιελάμβανε 5.197 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή και ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις σοβαρών θανάτων από COVID-19 ή COVID-19 σε συμμετέχοντες που έλαβαν τη θεραπεία. Στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου υπήρξαν τρία κρούσματα σοβαρής COVID-19 και δύο θάνατοι. Συνολικά, η δοκιμή είχε 25 περιπτώσεις συμπτωματικών COVID-19. “Τα προληπτικά δεδομένα δείχνουν ότι μία δόση AZD7442, που χορηγείται σε βολική ενδομυϊκή μορφή, μπορεί να αποτρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά τη συμπτωματική COVID-19”, δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Myron J. Levin, MD, καθηγητής παιδιατρικής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

“Με αυτά τα συναρπαστικά αποτελέσματα, το AZD7442 θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιό μας για να βοηθήσει τους ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται περισσότερα από ένα εμβόλιο για να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή”.

Το εμβόλιο της AstraZeneca για την COVID-19 δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ, αλλά έχει κυκλοφορήσει αλλού στον κόσμο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here