Κορωνοϊός Ισραήλ: Εγκαινιάζει τεστ αντισωμάτων Covid για παιδιά ηλικίας μόλις 3 ετών


Κορωνοϊός Ισραήλ: Η έρευνα του Ισραήλ επικεντρώνεται σε παιδιά ηλικίας τριών έως 12 ετών που δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβόλιο, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Το Ισραήλ ξεκίνησε την Κυριακή δοκιμές αντισωμάτων για παιδιά ηλικίας μόλις τριών ετών, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμένων νέων που έχουν αναπτύξει προστασία από τον κορωνοϊό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Παρά τις αυξανόμενες καθημερινές λοιμώξεις που προκαλούνται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta, η κυβέρνηση του Ισραήλ επιμένει ότι θέλει να αποφύγει τις δυσκολίες και τις αναπτυξιακές αποτυχίες που προκαλούνται από το κλείσιμο των σχολείων.

Το Ισραήλ έχει ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω. Η εθνική ορολογική έρευνα επικεντρώνεται σε μαθητές ηλικίας τριών έως 12 ετών που δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για εμβόλιο, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο παιδιά. Στόχος του είναι να ανακαλύψει πόσα παιδιά ανέπτυξαν ισχυρή προστασία αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού μετά από ένα μη καταγεγραμμένο ή λανθάνον κρούσμα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Τα παιδιά με επαρκή αντισώματα δεν θα αναγκαστούν να τεθούν σε καραντίνα όταν εκτεθούν σε ασθενή με Covid, μια κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό των διαταραχών του σχολικού έτους.

Σε δήλωση της Κυριακής από τον Δήμο της Ιερουσαλήμ που ανακοίνωσε τη «μεγαλύτερη ορολογική επέμβαση» του Ισραήλ, ο Δήμαρχος Moshe Leon προέτρεψε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους για τη δωρεάν δοκιμή διάρκειας 15 λεπτών που γίνεται με τσίμπημα δακτύλων.

Η έρευνα διεξάγεται από κοινού από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και από τη διοίκηση του Στρατού, η οποία δήλωσε στο AFP την Κυριακή ότι η επιχείρηση δοκιμών αντισωμάτων έχε ξεκινήσει. – «Συναισθηματική ζημιά» – Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικεντρώθηκε κυρίως σε υπερορθόδοξες εβραϊκές κοινότητες και διαπίστωσε ότι περίπου το ένα πέμπτο των παιδιών είχαν αναπτύξει αντισώματα, μετέδωσε το ραδιόφωνο του στρατού την Κυριακή.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας Γιγκάλ Σλόβικ είπε σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα ότι το κλείσιμο των σχολείων του περασμένου έτους προκάλεσε «συναισθηματική και κοινωνική ζημιά» στους μαθητές.

«Οι περιορισμοί και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προκάλεσαν αύξηση 44 % των παραπομπών για διάγνωση αυτοκτονικού κινδύνου», μεταξύ άλλων επιπτώσεων, είπε.

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε μια κίνηση εμβολιασμού στα μέσα Δεκεμβρίου μέσω συμφωνίας με την Pfizer για την απόκτηση εκατομμυρίων πληρωμένων δόσεων εμβολίου με αντάλλαγμα την ανταλλαγή δεδομένων για την αποτελεσματικότητά τους. Η εκστρατεία εμβολιασμού χαιρετίστηκε ως μια ιστορία επιτυχίας που βοήθησε στη δραστική μείωση των λοιμώξεων, αλλά το Ισραήλ καταγράφει και πάλι χιλιάδες καθημερινά κρούσματα.

Καθώς εγκαινιάζει την ορολογική έρευνα, το Ισραήλ προχωρά επίσης με εμβολιασμούς, προσφέροντας ένα τρίτο, ή ενισχυτικό εμβολιασμό σε όλους άνω των 40 ετών, ενώ παροτρύνει τους μη εμβολιασμένους να πάρουν το εμβόλιο.

Περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια από τους περίπου 9,3 εκατομμύρια ανθρώπους του Ισραήλ έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ 1,2 εκατομμύριο είχε ένα τρίτο εμβόλιο.

Το Ισραήλ έχει καταγράψει σχεδόν 980.000 μολύνσεις από κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του περασμένου έτους, και πάνω από 6.700 θανάτους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ