Φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνεται και το Μαρμάρι – Δεν πετάνε τα αεροπλάνα λόγω των ανέμων


Φωτιά Κάρυστος: Μετά τους δύο οικισμούς που εκκενώθηκαν νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση και στο Μαρμάρι

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον Φηγια της Καρύστου καθώς λίγο μετά τις 7:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το Μαρμάρι ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί άλλοι δύο οικισμοί, ο οικισμός Κοκκίνη και ο οικισμος οικοδομικός συνεταιρισμός ιατρών.

Την κατάσταση δυσκολεύουν οι πολύ ισχυροί άνέμοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν ρίψεις νερού τα αεροπλάνα και πλέον από αέρος επιχειρούν μόνο πέντε ελικόπτερα.

Εντωμεταξύ σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της φωτιάς στον Φηγιά.

Δείτε βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς στον Φηγιά της Καρύστου στην Εύβοια

Ως «πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός την κατάσταση με την φωτιά στον Φηγιά της Καρύστου. «Ο άνεμος είναι πολύ δυνατός και είναι απολύτως ανεξέλεγκτη αυτή τη στιγμή η φωτιά» δήλωσε ο κ. Σπανός στον ΣΚΑΪ λίγο πριν τις 7 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε δασική έκταση στην περιοχή Φηγιάς του δήμου Καρύστου Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ