Φολέγανδρος: Τελέσθηκε Τρισάγιο στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς


Φολέγανδρος: Ο Δήμος του νησιού δεν ξέχασε την αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά.

Συλλυπητήρια και δύναμη στους γονείς και τους οικείους της άτυχης 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε πριν ενάμιση μήνα στο νησί της Φολεγάνδρου, να πούμε κι εμείς με τη σειρά μας…

Σύμφωνα με ανάρτηση του Δήμου Φολεγάνδρου, το Σάββατο που μας πέρασε τελέσθηκε τρισάγιο στη μνήμη της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, όπως αναφέρει το syrospress.gr.

«Λίγο πριν τις 40 ημέρες από τον άδικο χαμό της Γαρυφαλιάς ως ελάχιστο φόρο τιμής τελέσαμε τρισάγιο στην μνήμη της. Ο Θεός να δίνει υπομονή και δύναμη στους οικείους της».

Eξαπέλυσε δολοφονική επίθεση για ασήμαντη αφορμή

Ένα οργανωμένο έγκλημα που έγινε για «ασήμαντη αφορμή» είδε η εισαγγελέας που εξέτασε τον 30χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Η εισαγγελική λειτουργός γνωμοδότησε υπέρ της προσωρινής κράτησης του 30χρονου με ένα σκεπτικό «καταπέλτη» σε βάρος του, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι εάν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και αλλά εγκλήματα.

«Συγκεκριμένα, για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό). Εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά» εξηγεί η εισαγγελέας.

Μάλιστα, περιγράφοντας τον χαρακτήρα του, έκανε λόγο για έναν «ευέξαπτο» άνθρωπο, ικανό να προκαλέσει βλάβη ακόμη και σε άνθρωπο του στενού του περιβάλλοντος.

«Ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο» καταλήγει η εισαγγελέας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ