Φωτιά στην Κάρυστο: Οριοθετημένο το μέτωπο – Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών


Καλά είναι τα νέα για την φωτιά στην Κάρυστο καθώς η Πυροσβεστική ανακοίνωσε λίγο μετά τις 10 το πρωί ότι η πυρκαγιά οριοθετήθηκε

Αποτελεσματική φαίνεται ότι αποδείχθηκε η επιχείρηση της πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξεκίνησε στην Κάρυστο τα ξημερώματα της Δευτέρας από τον οικισμό Φηγιάς καθώς λίγο μετά τις 10 το πρωί ανακοινώθηκε ότι η πυρκαγιά οριοθετήθηκε. Παρόλα αυτά στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ακόμα 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Συμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά «πηγαίνει καλύτερα» και δεν αποκλείεται να περιοριστεί τις επόμενες ώρες καθώς ο άνεμος σπρώχνει το μέτωπο προς τη θάλασσα.

«Τα μέτωπα που είναι στις οικισμούς γίνονται πιο διαχειρίσιμα. Υπάρχει ένα μέτωπο στη διασταύρωση για Τσακαίους και ένα μέσα στην Καναλιά πριν τη διασταύρωση του Μαρμαρίου. Υπάρχουν εναέρια μέσα, έχουμε δουλειά και δεν έχει ξεφύγει ο κίνδυνος» δήλωνε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί ο περιφερειάρχης Στερέας Ελλάδας Φάνης Σπανός. Όπως έλεγε «ζημιές σίγουρα υπάρχουν αλλά δεν έχουμε πληροφόρηση για ολοκληρωτική καταστροφή σπιτιών».

Όσον αφορά την εκκένωση του Μαρμαρίου που ζητήθηκε νωρίτερα για προληπτικούς λόγους, διευκρινίστηκε ότι αφορούσε τα πρώτα σπίτια στην άκρη του Μαρμαρίου που βρίσκονται μέσα στο δάσος. Παράλληλα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου όπου νωρίτερα η τροχαία είχε ζητήσει την διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.

Νωρίτερα σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος στο Μαρμάρι όμως η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με το evima.gr έχει επανέλθει κανονικά στην περιοχή.

Το μέγεθος του μετώπου αποτυπώνει βίντεο που ανήρτησε πολίτης μέσα από πλοίο που αναχώρησε το πρωί από το Μαρμάρι. «Η φωτιά στο Μαρμάρι, (ανήκει στο Δήμο Καρύστου), οπως φαίνεται μέσα από το πλοίο κατά τον απόπλου του, στις 6:45 π.μ από το λιμάνι» αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.

H φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στον Φηγια της Καρύστου ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί άλλοι δύο οικισμοί, ο οικισμός Κοκκίνη και ο οικισμος οικοδομικός συνεταιρισμός ιατρών.

Εντωμεταξύ σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω της φωτιάς στον Φηγιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ