Η Τουρκία ξεκίνησε την προπαγάνδα για τον Έβρο και μιλά για 2 τραυματίες μετανάστες από πυρά Ελλήνων


Τουρκία: Η εφημερίδα Sozcu υποστηρίζει ότι το «περιστατικό» συνέβη στον Έβρο την ώρα που ομάδα μεταναστών επιχείρησε να περάσει τον ποταμό

Την προσφιλή στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προπαγάνδα για τον Έβρο ξεκίνησε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sozcu καθώς ξεκίνησε η συζήτηση για τη θωράκιση των ελληνικών συνόρων από ενδεχόμενο κύμα προσφύγων και μεταναστών λόγω της κρίσης στο Αφγανιστάν. Σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για δύο τραυματίες μετανάστες από το Πακιστάν οι οποίοι, κατά την τουρκική εφημερίδα, πυροβολήθηκαν από την πλευρά της Ελλάδας.

Η Sozcu υποστηρίζει ότι το «περιστατικό» συνέβη στον Έβρο την ώρα που ομάδα μεταναστών επιχείρησε να περάσει τον ποταμό. Κατά τις πληροφορίες που επικαλούνται οι μετανάστες από το Πακιστάν τραυματίστηκαν στο πόδι. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει, δε, ότι οι δύο Πακιστανοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο ανακοινώνοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι όλα συνέβησαν στο χωριό Σουμπασί της Αδριανούπολης, ένα χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 6χλμ. από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, απέναντι από το ελληνικό χωριό Κορνοφωλιά.

To δημοσίευμα της Sozcu

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται να προστεθεί στη σειρά αντίστοιχων πληροφοριών που κατά καιρούς μεταδίδουν τουρκικά ενημέρωσης και ενίοτε αξιοποιούνται για προβοκάτσια και από την επίσημη τουρκική κυβέρνηση όπως συνέβη στις αρχές Αυγούστου όταν υπήρχαν δημοσιεύματα με πληροφορίες για νεκρό Τούρκο πολίτη στον Έβρο.

Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα είχε απορρίψει τότε μετά από σχετικό έκτακτο διάβημα για το οποίο κλήθηκε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο και επισήμανε, όπως είχε ανακοινώσει το ΥΠΕΞ «στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ