Θαλασσινό Αλάτι: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν εφαρμόσετε scrub αλατιού στο δέρμα [vid]


Πολλοί άνθρωποι ως σήμερα ορκίζονται στα ευεργετικά οφέλη της απολέπισης με θαλασσινό αλάτι. Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να απομακρύνει το νεκρό δέρμα και να προσθέσει λάμψη σε αυτό. Πώς ακριβώς βοηθάει;

Τα οφέλη του θαλασσινού αλατιού για το δέρμα

Τα αλάτι έχουν πολλαπλά οφέλη. Όχι μόνο κάνει απολέπιση των νεκρών κυττάρων με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται και να είναι πιο απαλό, αλλά επίσης ένα ωραίο, ζεστό και χαλαρωτικό λουτρό σε μια μπανιέρα με θαλάσσια άλατα, μπορεί να μειώσει τη μυϊκή ένταση και το στρες και να περιορίσει τους πόνους στις αρθρώσεις.

Για τους ανθρώπους με ψωρίαση ή έκζεμα το scrub θαλασσινού αλατιού λέγεται πως μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του κνησμού του δέρματος.

Επιπλέον, το μασάζ με θαλασσινό αλάτι ενισχύει την κυκλοφορία και τα θαλάσσια άλατα βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα, αφήνοντάς το ανανεωμένο.

Δύο τρόποι χρήσης

  • Μπορείτε να τρίψετε αλάτι στα πόδια, στα γόνατα ή στους αγκώνες σας, με ένα υγρό πανί. Πλένετε πάντα καλά τις απολεπισμένες περιοχές.
  • Ο γενικός τρόπος χρήσης τους είναι να γεμίσετε την μπανίερα σας με ζεστό νερό. Πάρτε μια χούφτα αλάτι και προσθέστε το στο νερό. Ανακατέψτε καλά πριν μπείτε στο μπάνιο.

Πόσο συχνά να το χρησιμοποιείτε

Σε μεγάλο βαθμό, τα scrub αλατιού πρέπει να χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά σε σύγκριση με τα απολεπιστικά ζάχαρης, καθώς η συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος και σε ορισμένες εξαιρετικά ευαίσθητες περιπτώσεις, δερματικά εξανθήματα και εκδορές.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Είναι ασφαλές για όλους τους τύπους δέρματος;

Βρείτε αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Τα περισσότερα άλατα είναι ασφαλή στη χρήση, αλλά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο, πριν την εφαρμογή. Τα άλατα πρέπει επίσης να είναι καθαρά και κατασκευασμένα από πραγματικό θαλασσινό αλάτι και να εφαρμόζονται με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Διαφορετικοί συνδυασμοί αλάτων, μετάλλων και ελαίων μπορούν να δημιουργηθούν για να απαντήσουν στις ανάγκες σχεδόν κάθε τύπου δέρματος. Εάν έχετε ωστόσο πολύ ευαίσθητο δέρμα, είναι πάντα καλύτερο να λάβετε τη γνώμη του/της δερματολόγου σας.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ