Κορωνοϊός Αυστραλία: Οργή καθώς η σκεπτικιστική εκκλησία απορρίπτει το lockdown του Σίδνεϊ


Κορωνοϊός Αυστραλία: Η αυστραλιανή αστυνομία επέκρινε τη Δευτέρα μια εκκλησία του Σίδνεϊ για την παραβίαση του αποκλεισμού Covid-19 της πόλης πραγματοποιώντας μια υπηρεσία για 60 άτομα σε ένα πανδημικό hotspot. Η εκκλησία είναι μέρος της Χριστιανικής Πρεσβείας, μιας διεθνούς θρησκευτικής ομάδας με έδρα το Λάγος της Νιγηρίας, η οποία έχει ρεκόρ διάδοσης θεωριών συνωμοσίας Covid-19. Αφού ενημερώθηκε από τους κατοίκους την Κυριακή, η αστυνομία εισήλθε στην εκκλησία του Christ Embassy Sydney, εκδίδοντας πρόστιμο 5.000 αυστραλιανών δολαρίων (3.600 δολάρια) στην οργάνωση και πρόστιμα 1.000 δολαρίων Aus σε 30 ενορίτες.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης παρέθεσαν ένα κήρυγμα που μεταδόθηκε στο Facebook την Κυριακή από την εκκλησία στην περιοχή Blacktown του δυτικού Σίδνεϊ, λέγοντας: «Στο όνομα του Ιησού αρνούμαστε κάθε lockdown στις πόλεις μας. Δηλώνουμε ότι τα λουκέτα τελείωσαν στο όνομα του Ιησού ».

Η εκκλησία του Σίδνεϊ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει. «Είναι πάντα αποκαρδιωτικό και απογοητευτικό όταν βλέπεις τους ανθρώπους να παίρνουν κατάφωρα την αντίθεσή τους σε ό, τι γνωρίζουμε ότι λειτουργεί, σε αντίθεση με αυτό που γνωρίζουμε ότι κρατά τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου», δήλωσε η Gladys Berejiklian, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας – της οποίας το Σίδνεϊ η πρωτεύουσα – σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό είναι το κλειδί: να κρατήσουμε τους ανθρώπους εκτός νοσοκομείου, να διασφαλίσουμε ότι θα τους κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς και υγιείς. Και γνωρίζουμε ότι το εμβόλιο έχει τόσο τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό ».

Ολόκληρο το μεγαλύτερο Σίδνεϊ βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαταγή παραμονής στο σπίτι, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας αγωνίζεται να περιορίσει το ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα που ξεπερνά τώρα τα 800 νέα κρούσματα την ημέρα.

Οι κάτοικοι επιτρέπεται να φεύγουν από το σπίτι μόνο για να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, άσκηση, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης υγείας ή για κάποιους άλλους λόγους.

Ο αναπληρωτής αστυνομικός επίτροπος της πολιτείας Gary Worboys είπε ότι η εκκλησιαστική λειτουργία ήταν ένα «απογοητευτικό» γεγονός που «θα θυμώσει, αναμφίβολα, πολλούς ανθρώπους».

Βίντεο από την εκκλησιαστική λειτουργία δεν ήταν πλέον διαθέσιμα τη Δευτέρα στη σελίδα του Facebook Embassy Sydney στο Facebook.

Ο ιστότοπος της εκκλησίας του Σίδνεϊ έδειξε ένα βίντεο του πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον εξηγώντας τον Απρίλιο του 2020 ότι οι εκκλησίες μπορούν να μεταδίδουν ή να μεταδίδουν υπηρεσίες και ότι οι άνθρωποι που παρουσιάζουν τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες του χώρου εργασίας και να τηρούν τα πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης. Έκτοτε, οι κανόνες έχουν αυστηροποιηθεί για να απαγορευτούν όλες οι προσωπικές υπηρεσίες. Επικεφαλής του παγκόσμιου οργανισμού Christ Embassy είναι ο Chris Oyakhilome, ο οποίος περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ως πάστορας, δάσκαλος, τηλεοπτικός παρουσιαστής και συγγραφέας με τις καλύτερες πωλήσεις του «Rhapsody of Realities». Είναι επίσης πρόεδρος της Loveworld Inc, ενός θρησκευτικού δικτύου μετάδοσης και ροής.

Ο ρυθμιστικός οργανισμός μετάδοσης της Βρετανίας Ofcom τον Απρίλιο αποφάνθηκε ότι η Loveworld Ltd., η οποία δήλωσε ότι συνδέεται με την Πρεσβεία του Χριστού, παραβίασε για τρίτη φορά τον κώδικα μετάδοσης της χώρας κάνοντας παραπλανητικές και δυνητικά επιβλαβείς δηλώσεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τα εμβόλια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ