Διατροφή στα 30: Έτσι θα χάσετε κιλά

Πιο συγκεκριμένα, δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε δίαιτες, που κάναμε όταν είμασταν 10 χρόνια νεότερο, διότι σε αυτή την δεκαετία που μεσολάβησε άλλαξαν πολλά στον οργανισμό μας. Όταν λοιπόν επαναλαμβάνουμε παλιότερες δίαιτες, το μόνο που καταφέρνουμε ουσιαστικά είναι να χαλάμε τον μεταβολισμό μας.
και έτσι  φθείρουμε παρά πολύ τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να παίρνουμε αντί να χάνουμε αλλά και να δημιουργούμε σοβαρές βλάβες.
Αποτέλεσμα έρευνας
  • Σύμφωνα με έρευνες που διεξάχθηκαν έφεραν στο φως, ότι ο γυναικείος πληθυσμός έχει την τάση να παίρνει 8 κιλά από την ηλικία των 25-54 ετών. Πιο κρίσιμα θεωρούνται τα έτη από 25-34.

Που οφείλεται η αύξηση κιλών

  1. Τα παραπάνω αποτελέσματα οφείλονται στο γεγονός, ότι μέχρι τα 30,αλλά και μετά από αυτά το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σπαταλάει πολλές ώρες στον εργασιακό τομέα με αποτέλεσμα να αναζητάει τις εύκολες και γρήγορες λύσεις για να τραφεί και έτσι στρέφεται κατά κύριο λόγο στα έτοιμα τα οποία μεν είναι πεντανόστιμα ,αλλά είναι και ανθυγιεινά.
  2. Επίσης ο εργασιακός τομέας πολλές φορές λόγο έντασης μπορεί να μας δημιουργεί πολύ άγχος και να μας στρέφει  στην υπερβολική κατανάλωση τροφών, προκειμένου να ξεσπάσουμε κάπου αυτό που νοιώθουμε.

Λύσεις ώστε να μην παίρνετε κιλά από τα 30 και μετά.
  1. Καταρχάς σκεφτείτε με ποσά κιλά θα είστε ευχαριστημένοι και βάλτε στόχο να τα φτάσετε.
  2. Σκέψου ότι κάθε μέρα πρέπει να κανείς 5 γεύματα, από αυτά τα 3 είναι τα βασικά και τα δυο τα ενδιάμεσα. Είναι πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία του μεταβολισμού να μην παραλείπετε κανένα.
  3. Προσπάθησε να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό τουλάχιστον την ημέρα, γιατί και ενυδατωμένος θα είσαι αλλά και θα διώχνεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.
  4. Φτιάξε το δικό σου dressing,για τις διάφορες σαλάτες η οτιδήποτε άλλο. Φρόντισε το βασικό σου συστατικό να είναι το γιαούρτι.
  5. Προσπάθησε να δίνεις νόστιμη γεύση στο φαγητό σου με το να ρίχνεις διαφορά μυρωδικά και να περιορίσεις το αλάτι γιατί και καλό δεν κάνει στον οργανισμό, αλλά και γιατί δημιουργεί κατακράτηση υγρών αλλά και πρήξιμο.

Ακολουθεί βίντεο με συμβουλές υγιεινής διατροφής

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here