Ανησυχία στην Κύπρο: 36 υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κύπρου – Ο αριθμός υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλθε μέχρι σήμερα στις 36 υποθέσεις

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας Kύπρου Ελένη Κωνσταντίνου, η διερεύνηση των σοβαρών αυτών υποθέσεων συνεχίζεται από το ειδικό κλιμάκιο του ΤΑΕ Αρχηγείο.

«Ο αριθμός των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας ανήλθε μέχρι σήμερα στις 36 υποθέσεις. Από αυτές 22 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση, 9 βρίσκονται υπό διερεύνηση και εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνουμε καταθέσεις ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές το συντομότερο δυνατό, 3 υποθέσεις βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες και για 2 αποφασίστηκε η μη ποινική δίωξη από τη Νομική Υπηρεσία», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε η κα. Κωνσταντίνου, οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται με κάθε επαγγελματισμό και εμπιστευτικότητα από την ειδική ανακριτική της Αστυνομίας, χωρίς να αποκαλύπτονται ονόματα ή στοιχεία και λεπτομέρειες που να φωτογραφίζουν οποιοδήποτε πρόσωπο.

«Προτρέπουμε ξανά όποιον κατέχει τέτοιου είδους πληροφορίες για τέτοιου είδους υποθέσεις να μην τις αποσιωπά, αλλά να προβαίνουν σε καταγγελίες στην Αστυνομία», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ