Ο φόνος του είχε γίνει έμμονη ιδέα: Ποιο ήταν το σχέδιο της δολοφονίας του 39χρονου στην Κρήτη

Οργανωμένα φέρεται να σχεδίαζε την εκτέλεση του αφεντικού του ο 27χρονος Ρουμάνος στην Κρήτη

Οργανωμένα, τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν, φέρεται να σχεδίαζε την εκτέλεση του 39χρονου αφεντικού του ο 27χρονος Ρουμάνος στην Κρήτη, σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Cretalive.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον μισούσε και η φυσική του εξόντωση φέρεται να τού είχε γίνει έμμονη ιδέα, όμως την κρατούσε βαθιά μέσα του και δεν είχε κινήσει υποψίες.

Ο 27χρονος είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου ότι το θύμα τον εκμεταλλευόταν αισχρά, πως του χρωστούσε αρκετά χρήματα, τον χτυπούσε και γενικότερα τού συμπεριφερόταν βίαια και απαξιωτικά, ενώ φέρεται να τον εξανάγκαζε σε εξευτελιστικές καταστάσεις. Παρουσίασε δηλαδή το θύμα ως έναν άνθρωπο σκληρό και βίαιο που εκμεταλλευόταν στυγνά και εκείνον και άλλα πρόσωπα σε σχέση με αυτόν.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο 27χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για άλλη υπόθεση, ζούσε σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στην κτηνοτροφική μάντρα του 39χρονου, ακριβώς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας, και είχε άμεση οπτική επαφή, γνωρίζοντας τις κινήσεις του 39χρονου και τις συνήθειες του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ανεπιτυχώς, την πρόσφατη σφοδρή αντιδικία του αφεντικού του με επιχειρηματία της περιοχής. Οι δύο άνδρες καυγάδισαν άσχημα πριν τη δολοφονία. Ο 27χρονος Ρουμάνος σκέφτηκε ότι θα σκότωνε τον 39χρονο και θα έστρεφε τις υποψίες της Αστυνομίας στον αντίδικο.

Το βράδυ της Δευτέρας ο 39χρονος καθόταν όπως κάθε βράδυ, στον καναπέ της βεράντας του. Η επτάχρονη κόρη του μπαινόβγαινε στο σπίτι, ενώ η σύζυγος του είχε φύγει δέκα λεπτά νωρίτερα για να πάει να αγοράσει κάποια πράγματα και να πάει και στο φαρμακείο.

Ο 27χρονος πλησίασε και τον εκτέλεσε με την κυνηγετική καραμπίνα, ενώ πυροβόλησε και δύο φορές προς την καλύβα του ώστε να μπορέσει να συνθέσει το σενάριο που πλάσαρε στις Αρχές, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα του δολοφόνου που γλίτωσε στο παρά ένα. Παράλληλα άρχισε να αναφέρεται στον επιχειρηματία που «απείλησε ότι θα σκοτώσει το αφεντικό του». Όμως οι υποτιθέμενες ώρες δεν έβγαιναν, υπήρχαν αποκλίσεις και αντιφάσεις και ο δήθεν «φονιάς» είχε άλλοθι και μάλιστα ισχυρό. Επιπλέον, εντύπωση προκάλεσε το ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε: Αν το σημείο προσέγγιζε κάποιος ξένος, τα τρία σκυλιά που είχε για τα πρόβατα, θα γάβγιζαν. Τελικά ο 27χρονος, νωρίς της Τρίτης πλέον, βλέποντας ότι το σχέδιο του «κατέρρεε», αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πλήρη ομολογία.

Ανάμεσα σε άλλα φέρεται να κατονόμασε και τον 30χρονο συμπατριώτη του ως το άτομο που του διέθεσε τη φονική κυνηγετική καραμπίνα. Ισχυρίζεται ότι έκρυψε την καραμπίνα πίσω στο χωράφι και αφού τον σκότωσε, την ξεφορτώθηκε σε ρέμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και ο φερόμενος συνεργός δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον 39χρονο λόγω οικονομικών διαφορών.

Πηγή: Cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here