Μια πράσινη Countach είναι η παλαιότερη όλων


Την είδηση επιβεβαιώνει η ίδια η Lamborghini σε μια ειδική εκδήλωση που έγινε στην Καλιφόρνια με αφορμή την συμπλήρωση των 50 ετών του διάσημου supercar.  

Του Γιάννη Σκουφή

Η επωνυμία Countach έχει έρθει πολύ δυναμικά στο προσκήνιο λόγω της αναβίωσής της μέσω της Countach LPI 800-4.

Λογικό αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά υπερ-αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Λόγω του σχήματος σφήνας αμαξώματός της, με τις πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω και φυσικά των επιδόσεων που εξασφάλιζε ο V12 της.

Φυσικά έχουν παρουσιαστεί πολλές παραλλαγές της Countach, όμως η πράσινη των φωτογραφιών μας είναι η πιο παλιά που έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας, μιας και όλες οι υπόλοιπες έχουν είτε καταστραφεί είτε έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Πρόκειται για την Countach με αριθμό πλαισίου #1120001, είναι το δεύτερο πρωτότυπο που κατασκευάστηκε ποτέ και η πρώτη LP 400. Όταν βγήκε από το εργοστάσιο στην Sant’Agata το 1973 ήταν κόκκινη με μαύρο εσωτερικό και στη συνέχεια βρέθηκε στο περίπτερο της μάρκας στην έκθεση της Γενεύης.

Μέσα στην ίδια χρονιά άλλαξε χρώμα στη σημερινή απόχρωση του «Verde Medio» και έδωσε το παρόν σε διάφορα άλλες διοργανώσεις, όπως του Earl’s Court στο Λονδίνο. Λίγο μετά η Lamborghini την πούλησε και στη συνέχεια η Countach πέρασε στην αφάνεια, ξεχασμένη σε έναν αχυρώνα στην Ελβετία.

Το 2004 την εντόπισε η ίδια η Lamborghini και την αγόρασε προκειμένου η αρχέτυπη αυτή Countach να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στο Μουσείο Τεχνολογιών της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στη Sant’ Agata.

Μάλιστα, έκανε και μια δημόσια εμφάνιση στο Pebble Beach Concours d’ Elegance της Καλιφόρνια, ανάμεσα σε άλλες εντυπωσιακές Countach.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ