Μηλόξιδο: Τελικά είναι καλό για τα μαλλιά; [vid]

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες και ειδικούς στη θεραπεία της τριχόπτωσης στο Ηνωμένου Βασιλείου δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς ότι το μυλόξιδο μπορεί να μακρύνει τα μαλλιά. “Ανεξάρτητα από το τι κάνετε με αυτό, το μηλόξιδο δεν θα θεραπεύσει την τριχόπτωση. Ο λόγος που συνδέεται συχνά με τη φροντίδα των μαλλιών είναι επειδή είναι ένα αρχαίο φάρμακο για τη λάμψη των μαλλιών και τη θεραπεία της πιτυρίδας που λέγεται ότι χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι”, προτείνουν οι ειδικοί.

“Το μόνο πραγματικό όφελος που γνωρίζουμε είναι ότι έχει το μηλόξιδο είναι ότι βοηθά στην απομάκρυνση όλων των ιχνών συσσώρευσης προϊόντος από το τριχωτό της κεφαλής. Η συσσώρευση μπορεί να φράξει τα ωοθυλάκια, οδηγώντας σε παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής όπως πιτυρίδα και – σε ακραίες περιπτώσεις – μπορεί επίσης να προκαλέσει τριχόπτωση”.

Άλλοι ισχυρισμοί σχετικά με το μηλόξιδο και την χρήση του στα μαλλιά περιλαμβάνουν:

  • Βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής

Το μηλόξιδο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας του pH στα μαλλιά. Τα μαλλιά έχουν ένα ιδανικό επίπεδο pH μεταξύ 4 και 5, αλλά πολλά εμπορικά σαμπουάν μπορεί να το διαταράξουν.

Ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν, μια μελέτη του 2014, η οποία εξέτασε το pH των σαμπουάν στην αγορά, διαπίστωσε ότι η υψηλή αλκαλικότητα πολλών συμβάλλει στο σπάσιμο και την ξηρότητα των μαλλιών.

Επειδή το μηλόξιδο έχει υψηλή οξύτητα, θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας του pH, κάνοντας έτσι τα μαλλιά πιο λεία, δυνατά και λαμπερά.

  • Λειαίνει τις επιφάνεια των μαλλιών

Έχει προταθεί ότι η φυσική οξύτητα του μηλόξιδου βοηθά στην εξομάλυνση της υφής των μαλλιών. Αυτό, υποστηρίζεται, βοηθά με τους κόμπους και τα μπερδέματα και μειώνει το φριζάρισμα που σχετίζεται με την επιφάνεια της τρίχας. Σημαίνει επίσης ότι τα μαλλιά μπορεί να αντανακλούν καλύτερα το φως, δίνοντάς τους μια πιο γυαλιστερή, υγιή λάμψη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here