Πυροσβεστική: 27 πυρκαγιές στο τελευταίο 24ωρο – Τι συμβαίνει σε Κάζα και Βίλια

Στις 27 ανέρχονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ποια είναι η κατάσταση στην Κάζα και στα Βίλια.

Στις 27 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19.00 της Δευτέρας ως τις 19.00 της Τρίτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής: Συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της 23ης Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα Αττικής είναι οριοθετημένη και επιχειρούν, 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 11 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π από τη Ρωσία, 1 Ε/Π από τα Αραβικά Εμιράτα και 1 Ε/Π ως συντονιστικό, καθώς και 8 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here