Αδήλωτα τετραγωνικά : Έρχεται νέα ρύθμιση τον Σεπτέμβριο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων


Ανοίγουν ξανά οι πύλες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δήλωση των ξεχασμένων τετραγωνικών εντός του φθινοπώρου. 

Οι πληροφορίες μιλούν για δεύτερη μεν ευκαιρία – με την πλατφόρμα να μένει ανοιχτή για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα –, η οποία όμως ρύθμιση θα προβλέπει πέναλτι προσαυξήσεων για όσους έχασαν την προηγούμενη ρύθμιση και κλιμακωτές χρεώσεις ανάλογα με τον χρόνο υποβολής της δήλωσης.

Με την επαναλειτουργία της πλατφόρμας ανοίγει ξανά ο δρόμος των διορθώσεων στις επιφάνειες των ακινήτων, η οποία θα συνοδεύεται με πρόστιμο, αλλά θα είναι μικρότερο από τα πρόστιμα που επιβάλλονται σήμερα στους ιδιοκτήτες.

Τα σενάρια προβλέπουν την επιβολή πλαφόν 50% στα ποσά των προσαυξήσεων και των προστίμων, ώστε όσοι σπεύσουν να δηλώσουν εκπρόθεσμα τις επιφάνειες των ακινήτων τους να μην επιβαρυνθούν με τα προβλεπόμενα εξοντωτικά ποσά.

Αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δήλωσαν το 2020 την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ και στους δήμους λαμβάνουν ήδη τον λογαριασμό με τα ποσά των δημοτικών τελών και του ΤΑΠ που αντιστοιχούν στη μεγαλύτερη επιφάνεια των ακινήτων τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των εμβαδών, ειδικά στην Περιφέρεια, παραμένει αδήλωτο, ενώ στην πλατφόρμα υποβλήθηκαν 2.551.637 δηλώσεις για εμβαδά περίπου 70 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ