Μητσοτάκης σε Τσίπρα για το Μάτι: «Δεν είχατε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη»


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δευτερολογία του στη Βουλή, αναφέρθηκε και στο Μάτι. «Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ούτε σήμερα καταλάβατε τι έγινε επί ημερών σας πριν 3 χρόνια (στο Μάτι). Εσείς που στήνατε τα σόου εκείνο το βράδυ», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας όμως ότι αρχικά δεν είχε πρόθεση να αναφερθεί στο παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός διάβασε στη Βουλή και απόσπασμα κατοίκου του Ματιού που έχασε συγγενικά της προδοσία στις φονικές πυρκαγιές του 2018 προκειμένου να υπογραμμίσει την ανάγκη για άμεσες εκκενώσεις. «Αν έψαχνες τη μητέρα σου μέρες κι έλεγες από πάνω της χωρίς να το καταλάβαινες γιατί είχε τη μορφή κούτσουρου, αν έβλεπες το δέρμα των γειτόνων σου να λιώνει από το θερμικό φορτίο, αν έδινες dna για να δεις αν είναι ο άνθρωπος σου σε σακκούλα τότε θα καταλάβαινες τη σημασίας της εκκένωσης», διάβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά έντονα από τα έδρανα.

«Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη. Μακάρι, για να κλείσει αυτή η πληγή, να έχετε το θάρρος να το κάνετε σήμερα. Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει και τους δύο. Στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Νωρίτερα, απαντώντας στον Γιάννη Βαρουφάκη επέλεξε να ξεκινήσει τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για την ενημέρωση των κομμάτων για τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Για το ζήτημα της αναδάσωσης, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται φυσική αναγέννηση του δάσους, ενώ σε άλλες απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση για αναδάσωση. Σχετικά με τις ανεμογεννήτριες ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Σήμερα έχουμε 2500MW με τις ανεμογεννήτριες και θα προφτάσουμε 7000 MW. Το θέμα είναι που θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες. Η ανεμογεννήτριες δεν μπορώ να τοποθετηθούν παντού. Υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περιοχές που μια ανεμογεννήτρια μπορεί να διαταράξει το τοπίο, ενώ υπάρχουν άλλες περιοχές που μπορούν να μπουν στη στεριά. Δε γίνεται όμως να μπουν όλες στη θάλασσα».

Απάντηση σε Τσίπρα

«Ζήτησα συγγνώμη για τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού και πρότεινα μέτρα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ κακή συνήθεια να μοιράζεται την ομιλία σας πριν εκφωνήσω την δική μου».
Ο πρωθυπουργός έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για την αποστροφή του σχετικά με την υποθετική λαθών στην πυρκαγιά στα Βίλια. «Αναφέρθηκα σε ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα της φωτιά στα Βίλια και είπα πείτε μας αν πιστεύετε πραγματικά ότι κάναμε κάτι λάθος σε αυτή τη φωτιά. Δεν είπα ότι δεν κάναμε λάθη και πιαστήκατε από αυτό και είπατε οτι ακυρώνω την συγνώμη την οποία είπα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;» είπε και συμπλήρωσε:

«Κύριε Τσίπρα δεν είστε μέτρο σύγκρισης για μένα, θα είχα βάλει τον πήχη πάρα πολύ χαμηλά αν έπρεπε απλώς να είμαι καλύτερος από σας. Πέρασαμε κάτω από το πήχυ που οι ίδιοι θέσαμε και δεν ντρεπόμαστε να το πούμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 86 νεκροι το 2007 σου λενε τιποτα”Προεδρε της Επιτροπης”;Οι δυο συνεργατες σου,που εσυ αναβαθμησες,μηπως ειναι οι δολοφονοι στο Ματι;Κρετινε Μητσοτακη,στο σπιτι σου[ποιο απ’ολα]υπαρχει σχοινι,σαπουνι,σκαμπο και αφρολουτρο.Μονο το αφρολουτρο ειναι για να ξεπλυνεις τη βρωμα του βοθρου που μυριζεις και την πτωμαινη στα χερια σου[μυριοι νεκροι αδικα απο κοβιντ].Τα υπολοιπα;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ