Μύκονος: Θρίλερ με τη σύλληψη Τυνήσιου πολιτικού – «Με παγίδεψαν, θέλω να μείνω στην Ελλάδα»


Σε βάρος του 49χρονου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» για το αδίκημα της δωροληψίας ύψους 300.000 ευρώ, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να τον εντοπίσουν στη Μύκονο όπου έκανε διακοπές και να του περάσουν χειροπέδες

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της σύλληψης του 49χρονου Τυνήσιου, επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης «Ελεύθερη Πατριωτική Ένωση», Σλιμ Ριαχί, στο νησί της Μυκόνου.

Πρόκειται για μία «ευαίσθητη» υπόθεση που έχει όχι μόνο αστυνομικές και δικαστικές προεκτάσεις αλλά και διπλωματικές, καθώς ο 49χρονος ζητάει να μην εκδοθεί στη χώρα του ενώ η Τυνησία είναι θέμα χρόνου να ζητήσει τον επαναπατρισμό του για να δικαστεί στη χώρα του.

Σε βάρος του 49χρονου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» για το αδίκημα της δωροληψίας ύψους 300.000 ευρώ, με αποτέλεσμα αστυνομικοί να τον εντοπίσουν στη Μύκονο όπου έκανε διακοπές και να του περάσουν χειροπέδες. Ο Σλιμ Ριαχί αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την απολογία του, με τον όρο να μην απομακρυνθεί από το νησί των ανέμων. Το θρίλερ, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα θα κριθεί από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές εάν θα εκδοθεί στη χώρα του ή όχι.

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος, δικηγόρος του Τυνήσιου πολιτικού, δηλώνει στο newsbomb ότι «εμφανιστήκαμε ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ζητάμε να μην εκδοθεί στην Τυνησία λόγω του ότι η υπόθεση είναι παντελώς κατασκευασμένη από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν καταλάβει την εξουσία στην Τυνησία και επιδιώκουν την πολιτική εξόντωση του πελάτη μου. Είναι μία ξεκάθαρα κατασκευασμένη υπόθεση. Η κατηγορία που του αποδίδεται δεν έχει καμία βασιμότητα. Όχι μόνο δεν σχετίζεται με καμία δωροληψία αλλά ο πελάτης μου είχε δανείσει χρήματα σε εταιρία τηλεοπτικών παραγωγών. Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα για τα οποία κατηγορείται αλλά αντιθέτως κατέθεσε χρήματα σε λογαριασμό εταιρίας τηλεοπτικής παραγωγής».

Ο 49χρονος παραμένει στη Μύκονο όπου μένει σε σπίτι φιλικού του προσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει να έρθουν στην Ελλάδα και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Τυνήσιος πολιτικός και επιχειρηματίας επισκέφτηκε τη Μύκονο όχι μόνο για διακοπές αλλά και για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με Τυνήσιους που διαμένουν στο νησί των ανέμων.

Ο Σλιμ Ριαχί γεννήθηκε το 1972 στο Μπιζέρτε της Τυνησίας όμως οκτώ χρόνια αργότερα η οικογένειά του εξορίστηκε στη Λιβύη και φαίνεται να ανέπτυξε καλές σχέσεις με το καθεστώς του νεκρού Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι έχοντας εξαιρετικές σχέσεις με τον ίδιο αλλά και τους γιούς του. Εκεί ασχολήθηκε με τις βιομηχανίες παραγωγής πετρελαίου, ενέργειας αλλά και το Real Estate. Αργότερα, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου απέκτησε και τη βρετανική υπηκοότητα.

Μετά τα μεγάλα γεγονότα της «Αραβικής Άνοιξης» του 2011, ο Ριάχι επέστρεψε στην Τυνησία όπου ίδρυσε κόμμα που αυτοπαρουσιάζεται ως κοσμικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη, με τον ίδιο να αποδίδει τις κατηγορίες σε προσπάθειες πολιτικών διώξεων σε βάρος του.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ