Johnson & Johnson: Οι αναμνηστικές λήψεις COVID-19 μετά από οκτώ μήνες υποστηρίζονται από δεδομένα


Johnson & Johnson: Οι ενισχυτικές λήψεις έδειξαν εννέα φορές αύξηση των επιπέδων αντισωμάτων σε σύγκριση με ένα μήνα μετά την πρώτη δόση, διαπιστώνουν οι ερευνητές Η Johnson & Johnson δήλωσε την Τετάρτη ότι μια δεύτερη δόση του εμβολίου Covid-19 βρέθηκε σε μια μελέτη ότι προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική απάντηση, δικαιολογώντας μια αναμνηστική λήψη μετά από οκτώ μήνες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι λήπτες εμβολίου J&J μιας δόσης θα χρειαστούν ενισχυτικά, αλλά έχει σταματήσει να δίνει συστάσεις καθώς περιμένει περισσότερα δεδομένα.

Τα ευρήματα της Τετάρτης αναμένεται να ενημερώσουν την ενισχυτική στρατηγική των ΗΠΑ που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, όταν οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αρχίσουν να προσφέρουν ενισχυτές σε άτομα που έλαβαν εμβόλια messenger-RNA.

Αργότερα είναι πιθανό να επεκταθεί το πρόγραμμα ώστε να συμπεριληφθεί το εμβόλιο covid της J & J.

Η J&J είπε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν εννέα φορές μεταξύ των ατόμων που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου, σε σύγκριση με έναν μήνα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πότε ή πόσα άτομα έλαβαν τη δεύτερη δόση, αν και οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σχετικά με την κλινική δοκιμή σε μια διαδικτυακή κυβερνητική βάση δεδομένων δείχνουν ότι χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη λήψη.

Η J&J είπε ότι θα υποβάλει δεδομένα από δύο μελέτες σε διακομιστή εκτύπωσης, πράγμα που σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους ή δεν έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό.

Η εταιρεία είπε ότι οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντική αύξηση των αποκρίσεων αντισωμάτων σε συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών και σε εκείνους 65 και άνω που έλαβαν χαμηλότερη αναμνηστική δόση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ