Φοιτητική στέγη: Ευκολότερη η αναζήτηση, ακριβότερα τα ενοίκια – Δείτε το Infographic του Newsbomb


Η άνοδος στην τιμή των ενοικίων για φοιτητές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι όπως διαφαίνεται ο παράγοντάς που θα κρίνει καθοριστικά τα επίπεδα της ζήτησης φοιτητικών κατοικιών στο νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Η εμπειρία της προηγούμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, με την επικράτηση της τηλεκπαίδευσης εν μέσω lockdown έχει κάνει φειδωλούς τους περισσότερους γονείς που δεν βιάζονται να προχωρήσουν σε άμεση ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας για τους πρωτοετείς φοιτητές. Αυτοί οι γονείς εκτιμάται πως θα κινηθούν την τελευταία στιγμή αναμένοντας την έναρξη των μαθημάτων.

Παρά τις εκτιμήσεις για μη «γραμμική» ζήτηση στα φοιτητικά ακίνητα, οι τιμές δεν θα συμπιεστούν προς τα κάτω, αλλά αναμένεται να σημειώσουν άνοδο, αφενός λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών από την 1η Ιανουαρίου 2022, αφετέρου διότι τα περισσότερα διαμερίσματα που διατίθενται εφέτος προς μακροχρόνια μίσθωση είναι πλήρως ανακαινισμένα και σε μεγάλο ποσοστό επιπλωμένα και εξοπλισμένα με οικοσκευές.

Να σημειωθεί πως εφέτος το stock των διαθέσιμων ακινήτων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας θα είναι αυξημένο και για το λόγο ότι τα εγγεγραμμένα ακίνητα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) έχουν μειωθεί κατά το 1/3 ή περίπου κατά 3.000 ακίνητα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Infographic τάσεις τιμών φοιτητικά σπίτια
Φοιτητική στέγη: Ευκολότερη η αναζήτηση, ακριβότερα τα ενοίκιαΖωή Κατσιγιάννη

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ