Παιδιά Έφηβοι ΗΠΑ: Ο διαβήτης έχει αυξηθεί μεταξύ των νέων, σύμφωνα με έρευνες δεκαετιών.


Παιδιά Έφηβοι ΗΠΑ: Ο διαβήτης έχει αυξηθεί μεταξύ των νέων των ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνες δεκαετιών. Τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, μεταξύ άλλων παραγόντων, προτάθηκαν για την αύξηση του επιπολασμού του διαβήτη τύπου 2. Ο διαβήτης αυξήθηκε μεταξύ των Αμερικανών παιδιών και εφήβων έως το 2017, σύμφωνα με νέα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση έρευνας που διήρκεσε σχεδόν 20 χρόνια και διαπίστωσε αύξηση 45% στις διαγνώσεις τύπου 1 και αύξηση 95% στις διαγνώσεις τύπου 2.”

   

Οι αυξήσεις του διαβήτη είναι πάντα ανησυχητικές – ειδικά στους νέους. Τα αυξανόμενα ποσοστά διαβήτη, ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2, ο οποίος μπορεί να αποφευχθεί, έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια σειρά από κακά αποτελέσματα στην υγεία”, δήλωσε ο Δρ Giuseppina Imperatore, επικεφαλής της επιτήρησης, επιδημιολογίας , Κλάδος Οικονομικών και Στατιστικών στο Τμήμα Μετάφρασης του Διαβήτη του CDC, ανέφερε σε δήλωση που εκδόθηκε την Τρίτη.

“Σε σύγκριση με τα άτομα που αναπτύσσουν διαβήτη στην ενήλικη ζωή, οι νέοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν επιπλοκές του διαβήτη σε μικρότερη ηλικία και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου”. Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στο JAMA την Τρίτη έδειξαν ότι ο διαβήτης τύπου 1 εξακολουθεί να είναι ο πιο κοινός τύπος διαβήτη μεταξύ των νέων των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από 3,5 εκατομμύρια Αμερικανούς κάτω των 20 ετών κατά μέσο όρο που μελετήθηκαν σε ετήσια βάση από το 2001 έως το 2017 σε περιοχές της Καλιφόρνιας, του Κολοράντο, του Οχάιο, της Νότιας Καρολίνας, της Πολιτείας Ουάσινγκτον, της Αριζόνα και του Μεξικού.

Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική αύξηση του διαβήτη τύπου 1 στους Αμερικανούς 19 ετών ή νεότερους, από 1,48 ανά 1.000 νέους σε 2.15 ανά 1.000 έως το 2017 ή αύξηση 45% σε διάστημα 16 ετών, ενώ ο επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 στα παιδιά ηλικίας 10-19 ετών αυξήθηκε από 0,34 ανά 1.000 νέους σε 0,67 ανά 1.000 νέους ή αύξηση 95,3% σε διάστημα 16 ετών. Οι συγγραφείς της μελέτης δεν παρατήρησαν σημαντικές διαφορές στην αύξηση του επιπολασμού του διαβήτη μεταξύ των δύο φύλων.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον διαβήτη τύπου 2 ήταν μεταξύ των νέων μαύρων και ισπανόφωνων, με την αύξηση του εκτιμώμενου επιπολασμού του διαβήτη τύπου 1 να είναι μεγαλύτερη μεταξύ των μαύρων και των λευκών νέων.

Παιδιά κάτω των 9 ετών με διαβήτη τύπου 2 αποκλείστηκαν από τη μελέτη λόγω μικρού μεγέθους δείγματος.

Ο διαβήτης είναι μια χρόνια κατάσταση που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μετατρέπει τα τρόφιμα σε ενέργεια.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), “εάν έχετε διαβήτη, το σώμα σας είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη που παράγει όσο θα έπρεπε. Όταν δεν υπάρχει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα σταματούν να ανταποκρίνονται στην ινσουλίνη, παραμένει πολύ αίμα στο αίμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακές παθήσεις, απώλεια όρασης και νεφρική νόσο. ”

Ενώ δεν υπάρχει θεραπεία, οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να διαχειριστούν τη νόσο μέσω φαρμάκων, θεραπείας με ινσουλίνη, απώλειας βάρους, υγιεινής διατροφής και άσκησης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν διαβήτη έχουν διαβήτη τύπου 2, ο οποίος αναπτύσσεται για πολλά χρόνια και τυπικά διαγιγνώσκεται στην ενήλικη ζωή, αν και αυξανόμενες διαγνώσεις εμφανίζονται νωρίτερα στη ζωή.

Ο διαβήτης τύπου 1 πιστεύεται ότι περιλαμβάνει μια αυτοάνοση αντίδραση που εμποδίζει το σώμα να παράγει ινσουλίνη.

Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 αποτελούν περίπου το 5% -10% των ασθενών με διαβήτη και συνήθως διαγιγνώσκονται στην παιδική ηλικία, απαιτώντας καθημερινή ινσουλίνη.

Το CDC σημειώνει ότι ο διαβήτης είναι η έβδομη κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και τα τελευταία 20 χρόνια το μερίδιο των ενηλίκων των ΗΠΑ με διαβήτη έχει υπερδιπλασιαστεί. “Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοηθούν καλύτερα οι υποκείμενες αιτίες των αυξήσεων που παρατηρούμε στον διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 στους νέους των ΗΠΑ”, δήλωσε ο Jean Lawrence, επικεφαλής συγγραφέας στην εργασία και διευθυντής του προγράμματος επιδημιολογίας του διαβήτη, Division of Diabetes, Ενδοκρινολογία και Μεταβολικές Ασθένειες στο Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφροπαθειών στο NIH, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

“Ο αυξανόμενος επιπολασμός του διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προκληθεί από τα αυξανόμενα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας, ενδομήτρια έκθεση σε παχυσαρκία στη μητέρα και διαβήτη ή αυξημένους ελέγχους διαβήτη.

Ο αντίκτυπος του διαβήτη στη νεολαία είναι ανησυχητικός καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά αυτούς τους νέους που γερνούν και θα μπορούσαν να είναι ένας πρώιμος δείκτης της υγείας των μελλοντικών γενεών”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ