Κοντά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών η κυβέρνηση – Ποιοι παίρνουν σειρά


Τι εξετάζει η κυβέρνηση σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών 

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση, η οποία το επόμενο διάστημα θα κληθεί να λύσει τον γρίφο των εργαζόμενων που θα πρέπει να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Με σκοπό να αυξηθούν οι αριθμοί των εμβολιασμών, στο τραπέζι είναι το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας στον στρατό και σε όσους κατατάσσονται για να υπηρετήσουν την πατρίδα αλλά και γενικότερα στους ένστολους.

«Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών είναι μια επιλογή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ λίγο αργότερα ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στους υπαλλήλους υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» που είναι σε καθημερινή επαφή με πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου προχωράει η εφαρμογή της αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί και τόνισε πως θα επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις σε όσους δεν το τηρήσουν.

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Στην εργαλειοθήκη μας η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Όπως εξήγησε ο κ. Οικονόμου, η απόφαση για το αν και σε ποιες ομάδες θα επεκταθεί θα προκύψει ανάλογα με τον ρυθμό της εξέλιξης των εμβολιασμών. Ειδικά για τους εμβολιασμούς είπε, δε, ότι από τις 16 Αυγούστου έχουν κλείσει 165.000 ραντεβού κάνοντας λόγο για «ικανοποιητικό ρυθμό» και προσθέτοντας ότι «θα επιδιώξουμε περισσότερους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε επίσης ότι η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα ληφθεί για κατηγορίες εργαζομένων με βάση τα ποσοστά εμβολιασμών σε αυτές, τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού ανάλογα με το αν έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο και τη δυνατότητα να ελεγχθεί η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας και όσον αφορά τις συνέπειες.

Βορίδης: Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο Δημόσιο

«Το κριτήριο που θα κρίνουν οι ειδικοί μετά το Σεπτέμβριο σε υπηρεσίες του δημοσίου, το κριτήριο για εμβολιασμό, είναι το θέμα της επαφής και της διακινδύνευσης από την επαφή αυτή. Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την επέκταση ενός τέτοιου μέτρου πχ σε συγκεκριμένα σημεία οπού υπάρχει επαφή με παρά πολλούς ανθρώπους και υπάρχει καθημερινή συνεχής και τακτική επικοινωνία, ευρύτερα αυτό που θα λέγαμε front desk», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας το μεσημέρι της Πέμπτης (26.08.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Και στο Δημόσιο πρέπει και θέλουμε να γυρίσουμε σε κανονικότητα λειτουργίας, αξιοποιώντας την τηλεργασία όπου χρειάζεται, αλλά έχει πολύ μεγάλη σημασία η παροχή υπηρεσίας να επανέλθει σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας. Είναι κάτι που προφανώς θα αξιολογηθεί», συνέχισε

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έντονες αντιδράσεις από τους υγειονομικούς

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται στα… χαρακώματα με το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας με αφορμή το σχέδιό της για επ’ αόριστο αναστολή εργασίας χωρίς μισθό και ασφαλιστική κάλυψη για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από 1η Σεπτεμβρίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ενώ αργότερα κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας να συναντήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την πρόθεση της ΠΟΕΔΗΝ να στηρίξει δικαστικά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς «που είναι ελαχιστότατοι, είναι στην πρώτη γραμμή για 18 μήνες, έχουν περιθάλψει ασθενείς και τώρα τους πετάνε στο δρόμο», διεμήνυσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Newsbomb.gr από τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Δεν φταίμε εμείς για την κακή επιδημιολογική εικόνα της κυβέρνησης. Δεν φταίμε εμείς που δεν έπεισε η κυβέρνηση να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Έχουμε διασπορά από εμβολιασμένους που έχουν ακόμα και ιικό φορτίο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζοντας ότι «δεν κινδυνεύουν από εμάς οι ασθενείς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ