Φωτιά τώρα: Εκκενώνεται το Λογγίτσι Φθιώτιδας


Οι αρχές εκκενώνουν το Λογγίτσι στη Φθιώτιδα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Η δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την αστυνομία, προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι, στη Φθιώτιδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.

«Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.

Ήδη, αυτή την ώρα προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό, ενώ την ίδια ώρα, επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μάχη, ωστόσο οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Στην πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Έχει πάρει έκταση σε δύσβατα σημεία στο βουνό.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι.

Οι άνεμοι δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου πριν 15 μέρες, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ανατολικότερα από την σημερινή θέση, είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ