Εγκυμοσύνη Εμβολιασμοί: Περίπου 3 στις 4 έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ δεν εμβολιάστηκαν έναντι της COVID-19

Εγκυμοσύνη Εμβολιασμοί: Οι έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου COVID-19 και επιπλοκών της εγκυμοσύνης μετά από μόλυνση. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες στις ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη εμβόλιο για την COVID-19, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Από τις 21 Αυγούστου, περίπου 3 στις 4 έγκυες γυναίκες ηλικίας 18-49 ετών δεν είχαν εμβολιαστεί, ή με άλλα λόγια, το 23,9% έλαβε συνολικά τουλάχιστον μία δόση, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Vaccine Safety Datalink.

Η κάλυψη εμβολιασμού αναφέρθηκε χαμηλότερη μεταξύ των Ισπανόφωνων/Λατίνων (19,2%) και των μαύρων εγκύων (11,7%), με υψηλότερη κάλυψη που αναφέρθηκε μεταξύ των Ασιατών (35,2%) και των Λευκών εγκύων (26,6%). (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, CDC)

“Ο εμβολιασμός μεταξύ των εγκύων παραμένει χαμηλός”, έγραψε ο Οργανισμός υγείας στην εβδομαδιαία ενημέρωση της COVID Data Tracker στις 20 Αυγούστου.

“Αυτή η χαμηλή πρόσληψη επιμένει παρά τις πρόσφατες αυξήσεις των κρουσμάτων COVID-19 σε εγκύους.”

Το CDC στις 11 Αυγούστου ενίσχυσε τη σύσταση για χρήση εμβολίων COVID-19 σε έγκυες γυναίκες, αφού μια νέα μελέτη δεν έδειξε αυξημένο κίνδυνο αποβολής μεταξύ των γυναικών που έλαβαν το εμβόλιο κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη.

Η ανάλυση προέκυψε από πρόσθετα δεδομένα ασφάλειας σε 2.456 γυναίκες που έλαβαν εμβόλιο mRNA COVID-19 πριν από τις 20 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, με τα αποτελέσματα να υποδεικνύουν περίπου 13% ποσοστό αποβολών, εντός του αναμενόμενου ποσοστού περίπου 11% έως 16% στον γενικό πληθυσμό. “Το CDC ενθαρρύνει όλα τα έγκυα άτομα ή άτομα που σκέφτονται να μείνουν έγκυες και εκείνες που θηλάζουν να εμβολιαστούν για να προστατευθούν από την COVID-19”, δήλωσε νωρίτερα η διευθύντρια του CDC, Δρ. Rochelle Walensky.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ποτέ δεν ήταν πιο επείγον να αυξηθούν οι εμβολιασμοί καθώς αντιμετωπίζουμε την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta και βλέπουμε σοβαρά αποτελέσματα από την COVID-19 σε μη εμβολιασμένες έγκυες». Από τις 23 Αυγούστου, ο Οργανισμός ανέφερε 109.773 συνολικά κρούσματα COVID-19 σε έγκυες γυναίκες και 131 θανάτους.

Η πρόσφατη πλήρης έγκριση του FDA που απονεμήθηκε στο εμβόλιο Pfizer/BioNTech COVID-19 θα πρέπει να αυξήσει την εμπιστοσύνη στον εμβολιασμό, σύμφωνα με τον Δρ Martin Tucker, πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG).

Σε δήλωση που εξέδωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Tucker είπε: “Με τη σημερινή άδεια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, οι κλινικοί ιατροί μπορούν να αισθάνονται ακόμη πιο σίγουροι για τη σύσταση εμβολιασμού για τους ασθενείς τους, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων ασθενών. Όλα τα επιλέξιμα άτομα συμπεριλαμβανομένων των εγκύων θα πρέπει να αισθάνονται παρόμοια σιγουριά εμβολιαόμενα κατά της COVID-19».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here