Γιατροί ΗΠΑ: Προτρέπουν τον τακτικό εμβολιασμό των παιδιών μετά από χαμένες βολές εν μέσω πανδημίας


Γιατροί ΗΠΑ: Οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους παιδιάτρους τώρα για τα ετήσια εμβόλια ρουτίνας, λένε οι ειδικοί, αφού το κλείσιμο που σχετίζεται με την πανδημία προκάλεσε σημαντική μείωση των συνηθισμένων εμβολιασμών των παιδιών. “Τα εμβόλια είναι μια στρατηγική δημόσιας υγείας που προλαμβάνει τις ασθένειες”, δήλωσε η Λίντα Μεντόνκα, πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Σχολικών Νοσηλευτών, στο Fox News. «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι μαθητές έχουν καθυστερήσει να κάνουν αυτά τα εμβόλια για ασθένειες που μπορούν να προληφθούν».

Μια ενημερωμένη ανάλυση βασισμένη σε ισχυρισμούς εμβολίων που κυκλοφόρησε από την εταιρεία συμβούλων υγειονομικής περίθαλψης Avalere για τον Σεπτέμβριο-Νοέμβριο 2020 διαπίστωσε συνεχή μείωση του αριθμού των εμβολίων που χορηγούνται μεταξύ εφήβων και ενηλίκων, διαπιστώνοντας μείωση έως και 35% του εμβολίου κατά της γρίπης που χορηγείται σε εφήβους και πτώση έως και 40% των εμβολίων που χορηγήθηκαν μεταξύ ενηλίκων το 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, με περίπου 26 εκατομμύρια χαμένες δόσεις και στις δύο ηλικιακές ομάδες από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2020.

“Υπάρχει μια μακρά λίστα με τους λόγους για τους οποίους πολλοί άνθρωποι δεν έφτασαν στο ιατρείο και το βλέπουμε τώρα στα παιδιά καθώς επιστρέφουν στο σχολείο και τις επιπτώσεις του”, δήλωσε η Δρ Τάνια Άλτμαν, με έδρα το Λος Άντζελες Παιδίατρος και εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

«Για μερικούς, απλώς χάθηκαν οι εμβολιασμοί, αλλά για άλλους, υπάρχουν συνθήκες που χάσαμε να το πάρουμε είτε μιλούσαμε με τους γονείς για θέματα βάρους, σκολίωσης, άγχους ή άσθματος».

Μέχρι τον Νοέμβριο του 2020, η Blue Cross Blue Shield, η οποία ασφαλίζει 1 στους 3 Αμερικανούς, σημείωσε μείωση έως και 26% στους εμβολιασμούς για MMR, DTaP και πολιομυελίτιδας μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2020 και πρόσθεσε ότι εκατομμύρια χαμένοι εμβολιασμοί μειώνουν την προστασία της κοινότητας έναντι αυτών των ασθενειών και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ιλαράς και κοκκύτη.

Ο Άλτμαν είπε ότι οι περισσότερες παιδιατρικές πρακτικές στην περιοχή του Λος Άντζελες είναι πιο πολυσύχναστες από ποτέ, δεδομένης της ασυνήθιστης καλοκαιρινής αύξησης ορισμένων αναπνευστικών ασθενειών και των γονέων που αναζητούν ιατρική βοήθεια για παιδιά που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα τύπου COVID. Οι παιδίατροι και οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι εκκρεμότητες δεν θα κρατήσουν τα παιδιά από το σχολείο ή θα τα αφήσουν ευάλωτα σε μεταδοτικές ασθένειες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ