Θλιβερές εικόνες: Χελωνάκια καρέτα καρέτα πατήθηκαν από αυτοκίνητα στη Σητεία


Πολύ λυπηρές είναι οι εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους Εθελοντές Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα Σητείας, με χελωνάκια που πατήθηκαν από αυτοκίνητα.

Θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα των Εθελοντών Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας Καρέτα Καρέτα Σητείας στο Facebook, όπου χελωνάκια φαίνονται να έχουν πατηθεί από αυτοκίνητα στην περιοχή της Καραβόπετρας.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, τα χελωνάκια βγήκαν από τη μία και μοναδική φωλιά στην περιοχή, ενώ μέλη της ομάδας είχαν τοποθετήσει σκίαστρο για να τα κατευθύνουν προς τη θάλασσα. Ωστόσο «στις 11 το βράδυ περίπου μας ενημέρωσαν συμπολίτες μας ότι τα χελωνάκια έχουν φτάσει στον δρόμο και τα πατάνε τα αυτοκίνητα».

Όπως λένε τα μέλη της ομάδας, αυτό συνέβη επειδή τα φώτα που έχουν τοποθετηθεί στον δρόμο είναι πολύ έντονα κι «επηρεάζουν αρνητικά τις χελώνες οι οποίες δεν ήρθαν φέτος να γεννήσουν στην παραλία μας αλλά και τα χελωνάκια τα οποία είναι φωτοτροπικά. Ακολουθούν δηλαδή την πιο φωτεινή πηγή , που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τα φώτα των στύλων και όχι το στραφτάλισμα του φεγγαριού στη θάλασσα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ