ΗΠΑ: Θα κάνουμε και άλλα πλήγματα στο Αφγανιστάν


Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι θα συνεχιστούν τα αμερικανικά πλήγματα στο Αφγανιστάν.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε πως τα πλήγματα στο Αφγανιστάν θα συνεχιστούν, στον απόηχο της βομβιστικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν σκοπεύει να αρχίσει έναν νέο πόλεμο στο Αφγανιστάν» είπε στο CBS, προσθέτοντας ωστόσο πως «θα μιλήσει με τους διοικητές του σχετικά με το τι εργαλεία και δυνατότητες χρειάζονται για να βρούμε αυτούς που επιτέθηκαν στις δυνάμεις μας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και να διασφαλίσουμε ότι υποβαθμίζουμε και εξασθενίζουμε την οργάνωση, ISIS-K, που πραγματοποίησε αυτή την επίθεση».

«Οπότε ναι, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε είδη ‘over the horizon’ επιθέσεων όπως κάναμε το Σαββατοκύριακο εναντίον των σχεδιαστών και αυτουργών του ISIS-K. Και ναι, θα εξετάσουμε άλλες επιχειρήσεις για να τους κυνηγήσουμε, να τους βρούμε και να τους βγάλουμε από το πεδίο της μάχης».

Το ISIS-Κ είναι το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο Σάλιβαν είπε επίσης πως «παρακολουθείται πολύ στενά» η πιθανή απειλή επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ