Αφγανιστάν: Νέα επίθεση με ρουκέτες στην Καμπούλ – Αγνωστο ακόμη ποιοι ήταν οι στόχοι


Συνεχίζεται το χάος στο Αφγανιστάν, δύο 24ωρα πριν ολοκληρωθεί η αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τη χώρα.

Αρκετές εκτοξεύσεις ρουκετών και εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου, την επομένη της ανακοίνωσης από τον στρατό των ΗΠΑ ότι κατέστρεψε με αεροπορικό πλήγμα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά στην αφγανική πρωτεύουσα. Δεν είναι σαφές ούτε πού έπεσαν οι ρουκέτες, ούτε ποιοι ήταν οι στόχοι τους.

Η αποχώρηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων από το Αφγανιστάν, έπειτα από 20 χρόνια πολέμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή. αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με drone στην Καμπούλ την Κυριακή, με αποτέλεσμα την εξόντωση ενός βομβιστή αυτοκτονίας σε αυτοκίνητο που θεωρήθηκε ότι ετοιμαζόταν να χτυπήσει το αεροδρόμιο, είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το συγκεκριμένι πλήγμα ήταν το δεύτερο που πραγνατοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από την Πέμπτη, που σημειώθηκε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας από το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα τον θάνατο 13 Αμερικανών στρατιωτικών και πολλών Αφγανών αμάχων, που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ