Κορονοϊός – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ετοιμάζει ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε επισκέπτες από τις ΗΠΑ


Κορονοϊός: Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία εξετάζει σοβαρά την επαναφορά των ταξιδιωτικών περιορισμών

Ο ημερήσιος αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε για πρώτη φορά από τον περασμένο χειμώνα τις 100.000. Σύμφωνα με το BBC, παρότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στη μετάλλαξη «Δέλτα» αυξάνεται στον Νότο, η αύξηση της μετάδοσης παρουσιάζει σημαντική αύξηση στο σύνολο της αμερικανικής επικράτειας.

Με βάση αυτά τα στοιχεία η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται την τρέχουσα εβδομάδα να επαναφέρει τους περιορισμούς τους οποίους είχε αναστείλει λόγω της τουριστικής περιόδου

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμού που αναμένεται να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, δεν θα είναι δεσμευτικοί και θα λειτουργήσουν ως «οδηγία», κάτι που σημαίνει ότι τα κράτη της ΕΕ θα λάβουν εκείνα την απόφαση υπό ποια υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, θα δέχονται πλέον τους επισκέπτες από τις ΗΠΑ. Δηλαδή αν θα χρησιμοποιηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού, αρνητικά τεστ ή καραντίνα.

Σημειώνεται πως αν και η ΕΕ κατήργησε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πολίτες από τις ΗΠΑ τον Ιούνιο, η Ουάσινγκτον διατήρησε την ταξιδιωτική απαγόρευση για τα μη απαραίτητα ευρωπαϊκά ταξίδια. Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η έλλειψη αμοιβαιότητας δεν θα επιτρέπεται να παραταθεί για εβδομάδες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ