Εταιρεία Alzheimer Αθηνών: 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια στην Ελλάδα

Σύµφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία στη χώρα μας 160.000 άτομα πάσχουν από άνοια και 280.000 άτομα από ήπια νοητική διαταραχή. Συνολικά ο πληθυσμός των ανθρώπων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο. Αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 φροντιστών- μελών της οικογένειας, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται μια πάθηση που αφορά άμεσα σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Το ετήσιο δε κόστος της πάθησης αυτής εκτιμάται σε  3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει από το 2002 έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους, μέσω της λειτουργίας Κέντρων Ημέρας για άτομα με άνοια στην Αττική και Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ, του προγράμματος «Φροντίδα στο σπίτι για άτομα με άνοια», μιας σειράς διαδικτυακών υπηρεσιών για άτομα με άνοια και τους φροντιστές τους και της Γραμμής Βοήθειας για την Άνοια 1102.

Επιπλέον, διοργανώνει δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών και εκστρατείες υπεράσπισης των δικαιωμάτων ασθενών και φροντιστών.

Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών παρέχονται δωρεάν.

Λίγα λόγια για την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών

Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2002, από άτομα με άνοια, συγγενείς τους, καθώς και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την άνοια και τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Σήμερα η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών έχει 5.500 μέλη και 55 ενεργούς εθελοντές και απασχολεί 60 εργαζόμενους.

Οι σκοποί της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών 

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την άνοια και τις στρατηγικές πρόληψης
  • Υποστήριξη των πασχόντων και των οικογενειών τους – Υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους
  • Κινητοποίηση των κοινωνικών φορέων για την ίδρυση δομών και υπηρεσιών με στόχο την προαγωγή της ποιότητας ζωής των ατόμων με άνοια και των φροντιστών τους

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here