Κυβέρνηση σε «αποδρομή», πρωθυπουργός σε «ομηρία» το σύνθημα ΣΥΡΙΖΑ


«Η φθορά της κυβέρνησης είναι μάλλον αναντίστρεπτη»,  η φράση που περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις σκέψεις και τις κυρίαρχες εκτιμήσεις στα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ

Για μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε κατάσταση «αποσύνθεσης», η οποία και προκαλεί «ζημιά» στον τόπο, κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας να επιτεθούν προσωπικά σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι ο πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και «δέσμιος συμφερόντων».

Να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία φαίνεται πως έχει περιέλθει η κυβέρνηση από την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών και μετά επιχειρούν στη Κουμουνδούρου. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι το παιχνίδι αρχίζει να γυρνάει προς όφελος τους και πως η άμμος στη κλεψύδρα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα.

Η φράση που περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τις σκέψεις και τις κυρίαρχες εκτιμήσεις στα ανώτατα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, ειπώθηκε χθες διά στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου. «Η φθορά της κυβέρνησης είναι μάλλον αναντίστρεπτη», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συμπληρώνοντας πως η πορεία της φθοράς έχει ξεκινήσει για τα καλά για τη κυβέρνηση.

Υπό αυτό το σκεπτικό, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως η Κουμουνδούρου προσπαθεί να «κάψει» εκ των προτέρων τον επερχόμενο ανασχηματισμό, με τα κορυφαία στελέχη της να υποστηρίζουν ότι καμία αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα μπορέσει να αντιστρέψει τη κατάσταση.

Μάλιστα, με αφορμή τις φημολογούμενες αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με σφοδρότητα σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον «όμηρο συμφερόντων» και πως στη προσπάθεια του να ισορροπήσει ανάμεσα σε οικονομικούς παράγοντες και κομματικές φράξιες που πιέζουν είτε για τη «διάσωση» των «δικών» τους υπουργών, είτε για την υπουργοποίηση των «εκλεκτών» τους. «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανασχηματισμό και τελικά δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά τόση ειλικρίνεια δεν την περιμέναμε», δήλωσε χθες ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Το μέτωπο του ανασχηματισμού, δεν είναι η μοναδική κυβερνητική πρωτοβουλία που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να βάλει εναντίον του ίδιου του πρωθυπουργού. Η έκταση της πανδημίας, σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει άμεσα σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που δεν θα δεχθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κάνει τη Κουμουνδούρου να μιλάει για έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που βρίσκεται «εκτός τόπου και χρόνου».

Όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό ως πρόσχημα, προκειμένου να προχωρήσει στη συρρίκνωση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για να προχωρήσει το σχέδιο για κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων που έχει ήδη εξαγγείλει.

«Η αυτονόητη ανάγκη μαζικού εμβολιασμού των πολιτών και δη των υγειονομικών που έρχονται σε επαφή με ασθενείς δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι διάλυσης του ΕΣΥ με αναστολή εργασίας και περικοπές μισθών εργαζομένων για να μπουν ιδιώτες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μόνος υπεύθυνος για ενδεχόμενη κατάρρευση του ΕΣΥ», τόνισε σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ