Σεισμός στην Κόρινθο: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ – Τι λένε οι σεισμολόγοι


Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός και στην Αττική, σημειώθηκε στις 00.06 της Τρίτης στην Κόρινθο

Σεισμός 4,1 ρίχτερ σημειώθηκε έξι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα με επίκεντρο την Κόρινθο. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική, ενώ ήδη μία ώρα μετά τον αρχικό σεισμό, είχαν σημειωθεί τέσσερις ασθενείς μετασεισμοί έντασης έως 2,9 Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε επίκεντρο21 χλμ ανατολικά-νοτιανατολικά της Κορίνθου και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5χλμ.

Σεισμός στην Κόρινθο
Σεισμός στην Κόρινθο

Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμικότητά της και όπως σημειώνουν οι σεισμολόγοι, η δόνηση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Σεισμός στην Κόρινθο: Η ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλους έγραψε σχετικά με τον σεισμό στην Κόρινθο: «ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Στις 12.06, επιφανειακός, προκαταρκτικό μέγεθος 4,2 και επίκεντρο περίπου 20 χλμ ανατολικά της Κορίνθου (επίλυση από Παν/μιο Αθηνών). Αισθητός και στην Αττική».

«Επιφανειακός ο σεισμός», σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα

«Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4.1 Ρίχτερ κατεγράφη στις 12:06 μετά τα μεσάνυχτα. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 56 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 19 χλμ. ΑΝΑ της πόλης της Κορίνθου σε εστιακό βαθος 14,5», έγραψε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ