Παγκόσμια ανησυχία για τις προμήθειες καφέ λόγω του lockdown στο Βιετνάμ


Δυσκολίες στην εύρεση κόκκων καφέ για εξαγωγή λόγω μέτρων στη Χο Τσι Μινχ.

Αυξάνονται οι ανησυχίες για τις προμήθειες καφέ παγκοσμίως, λόγω της επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων στο Βιετνάμ για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, οι αλυσίδες προμηθευτών έχουν διαταραχθεί επειδή το Βιετνάμ, ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας καφέ, αυστηροποίησε τα μέτρα lockdown στο λιμάνι της πόλης του Χο Τσι Μινχ, καθώς και περιορισμών σε κάποιες περιοχές καλλιέργειας καφέ.

Η Ένωση Καφέ – Κακάο του Βιετνάμ ζήτησε από την κυβέρνηση να χαλαρώσει τους περιορισμούς επειδή οι έμποροι δυσκολεύονταν να μεταφέρουν κόκκους σε λιμάνια για εξαγωγές εν μέσω των περιορισμών.

Το Βιετνάμ κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του ιού πέρυσι μέσω lockdowns και επιθετικής ιχνηλάτησης επαφών, κάτι που επέτρεψε στην οικονομία του να αναπτυχθεί με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως κατά το 2020.

Παρόλα αυτά η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία έχει έλλειψη εμβολίων, δυσκολεύεται να ελέγξει την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 14.219 νέα κρούσματα, η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή της πανδημίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ