Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη – «Έρχονται τα πρώτα κρύα, προσοχή την Κυριακή»

Καιρός: Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τα κρύα και τις βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες καθώς δεν θα λείψουν οι βροχές στα ανατολικά και βόρεια ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων που θα φτάσουν στα πελάγη ακόμη και τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η κακοκαιρία όμως που θα προκαλέσει ένα άλλο νεφικό σύστημα που πλησιάζει τη χώρα μας από την Ιβηρική χερσόνησο θα γίνει αισθητή από το μεσημέρι του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή καθώς δεν αποκλείεται τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν να είναι τοπικά έντονα κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τον ηπειρωτικό κορμό και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, με τον ίδιο να σημειώνει ότι χρειάζεται προσοχή καθώς ακόμη υπάρχουν παραθεριστές στα παραθαλάσσια τμήματα.

Ακόμη, από τη νέα εβδομάδα θα αρχίσει να γίνεται αισθητό και το κρύο με τις ελάχιστες θερμοκρασίες να πέφτουν σε μονοψήφιες τιμές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

«Υπάρχει ένας εκτεταμένος αντικυκλώνας στα βορειοδυτικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτό το σύστημα δεν συνηθίζεται να ανεβαίνει σε τόσο μεγάλα γεωγραφικά πλάτη από τόσο νωρίς – το βλέπουμε κυρίως τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη – και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ωθήσει ψυχρότερες αέριες μάζες από την βορειοανατολική Ευρώπη, που σημαίνει ότι από το τέλος της εβδομάδας και κυρίως από τη νέα εβδομάδα θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Θα δούμε αρκετές μονοψήφιες τιμές τη νύχτα και νωρίς το πρωί και προς τη Βόρεια Ελλάδα πλέον θα κάνει κρύο ενώ θα πέσουν και οι μέγιστες θερμοκρασίες» εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here